Interessant:

Samsung Galaxy Mini, Gio, Fit en Ace aangekondigd

nieuws 26 januari 2011 om 11:26

Samsung heeft de Galaxy-serie uitgebreid met vier nieuwe mid-range Android 2.2-toestellen: de Galaxy Mini, Galaxy Gio, Galaxy Fit en de gisteren voortijdig uitgelekte Galaxy Ace.

Samsung Galaxy Gio

De Samsung Galaxy Gio (S5660) heeft een 3,2-inch touchscreen en een 800MHz-processor. "Gio" is Italiaans voor "juweel" en deze naam verwijst volgens Samsung naar "het perfecte design van het toestel". De Galaxy Gio beschikt verder over een 3-megapixel camera met autofocus, de TouchWiz-interface, Swype, 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth, aGPS en een documentviewer/editor. De Galaxy Gio is vanaf april verkrijgbaar in Nederland voor 249,-.

Samsung Galaxy Gio (S5660)
Samsung Galaxy Gio (S5660)

Samsung Galaxy Mini

De Samsung Galaxy Mini (S5570) heeft een kleiner display (3,14-inch) dan de Galaxy Gio en ook de processor is met 600MHz minder krachtig. Daarnaast ontbreekt een document editor: Office-documenten zijn alleen te bekijken met de QuickOffice-documentviewer. Voor de rest zijn de specificaties vrijwel hetzelfde als van de Galaxy Gio: ook bij de Galaxy Mini kan je rekenen op WiFi, 3G/HSDPA, Swype, de TouchWiz-interface, Bluetooth en aGPS. De Galaxy Mini is vanaf februari verkrijgbaar in Nederland voor 199,-.

Samsung Galaxy Mini (S5570)
Samsung Galaxy Mini (S5570)

Samsung Galaxy Ace

De Samsung Galaxy Ace (S5830) verscheen gisteren reeds voortijdig op de website van Samsung Indonesie. Nu is het toestel ook officieel voor de Nederlandse markt aangekondigd. De Galaxy Ace heeft een 3,5-inch touchscreen, een 800MHz-processor en de degelijkste camera van de vier nieuwe Galaxy-modellen (5-megapixels, autofocus en LED-flitser). Tevens vind je op de Galaxy Ace de ThinkFree-documentviewer voor het bekijken van Office-bestanden. Net als de andere nieuwe modellen is de Ace verder uitgerust met Samsungs Social Hub-app, de TouchWiz-interface, Swype, WiFi, 3G/HSDPA, aGPS en Bluetooth. De Samsung Galaxy Ace is vanaf februari verkrijgbaar in Nederland voor 349,-.

Samsung Galaxy Ace (S5830)
Samsung Galaxy Ace (S5830)

Samsung Galaxy Fit

De Samsung Galaxy Fit (S5670) is met een 3,3-inch touchscreen iets kleiner dan de Galaxy Ace, maar groter dan de Galaxy Gio en Mini. Net als de Ace heeft de Fit een 5-megapixel camera, maar alleen met autofocus (een flitser ontbreekt). De processor is met 600MHz even krachtig als die van de Galaxy Mini. Net als dat toestel heeft de Fit alleen een documentviewer. Voor het overige kan je rekenen op de inmiddels bekende specificaties: WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth, de TouchWiz-interface, aGPS, Samsungs Social Hub en Swype. Het is nog niet bekend of de Galaxy Fit naar Nederland komt en wat de prijs is.

Samsung Galaxy Fit (S5670)
Samsung Galaxy Fit (S5670)

portablegear.nl