Interessant:

GSM met heavy metal verjaagt wolven

nieuws 24 januari 2011 om 07:36

Een 13-jarige jongen in Noorwegen is gered door zijn mobieltje dat vol stond met heavy metal-muziek: door de muziek keihard af te spelen verjaagde hij wolven die hem bedreigden.

Het incident vond plaats in de Noorse deelgemeente Rakkestad. Toen de jongen van school huiswaarts keerde, werd hij onverwachts bedreigd door vier wolven. De jongen wist zijn belagers echter te verjagen door keihard de heavy metal (van de trash metal band Megadeth) die op zijn mobieltje stond af te spelen. Daarbij zwaaide de jongen ook uitbundig met zijn armen en schreeuwde hij.

De jeugdige heavy-metal luisteraar vertelde later dat hem verteld was dat "als je bedreigd wordt door wolven je niet moet vluchten, maar ze juist moet aanvallen". Sommige dieren zijn juist helemaal niet bang voor mobieltjes: eind 2007 stalen apen in India mobieltjes en in 2009 at een pelikaan in Amerika een mobiele telefoon op. Dat echter niet alle gadgetverhalen met dieren goed aflopen, bewees in 2008 de vermoorde illegale muziek-speurhond.

Update: de muziek van de jongen was niet van Megadeth, maar van Creed. Om exact te zijn betrof het Creed's nummer "Overcome".

Rianovosti