Interessant:

Samsung neemt Liquavista over

nieuws 21 januari 2011 om 09:42

Samsung heeft het Nederlandse bedrijf Liquavista overgenomen; de onderneming uit Eindhoven is de ontwikkelaar van de 'electrowetting'-techniek waarmee minder energieverbruik bij kleurendisplays mogelijk is.

Op de CES 2010 toonde Liquavista voor het eerst een e-reader met een kleurenscherm waarvoor de 'electrowetting' techniek was gebruikt. De technologie werkt zonder achtergrondverlichting, zodat displays met deze technologie niet vermoeiend zijn om te lezen en het energieverbruik laag is. De electrowetting-techniek ondersteunt ook bewegend beeld. Liquavista kwam in 2006 voort uit het Philips Research Lab.

Met de overname van Liquavista wil Samsung zich nog meer profileren op het gebied van displaytechnologie. De electrowetting-techniek zou vooral interessant zijn om toe te passen op e-papers en transparante displays. Samsung is momenteel een van de grootste producenten van (telefoon)displays. De Koreanen zijn de belangrijkste fabrikant van AMOLED-displays en eind 2010 toonden ze bezig te zijn met de ontwikkeling van enkele vernuftige nieuwe beeldschermen, waaronder een opvouwbaar, dubbel, transparant en flexibel AMOLED-display.

Liquavista Active Matrix Display
Liquavista Active Matrix Display

Korea IT Times