Interessant:

Nintendo 3DS komt eind maart en kost 250 euro

nieuws 19 januari 2011 om 16:27

Nintendo heeft officieel bekendgemaakt dat de Nintendo 3DS 25 maart op de markt komt; de 3D-handheld gaat waarschijnlijk rond de 250 euro kosten. De Virtual Console-variant voor de 3DS krijgt de naam "Nintendo eShop".

De exacte prijs van de Nintendo 3DS in de Verenigde Staten is 250 dollar, omgerekend zo'n 185 euro. Omdat buiten de Verenigde Staten echter lokale winkelketens de prijs mogen bepalen, wordt deze waarschijnlijk één op één overgezet en komt de prijs van de 3DS in Nederland rond de 250 euro te liggen. Nintendo's gamehandheld ligt kort voor de lancering op de Amerikaanse markt (op 27 maart) ook in de Nederlandse winkels (vanaf 25 maart). Nintendo schrijft dat de 3DS in eerste instantie in de kleuren "Cosmo Black" en "Aqua Blue" op de markt komt. De eerder op foto's verschenen rode editie wordt nog niet genoemd.

Nintendo eShop: Virtual Console voor 3DS

De 3DS krijgt een eigen variant op de Wii's Virtual Console onder de naam "Nintendo eShop". Hierin kan je DSiWare en oude GameBoy Classic-, Color- en Advance-games en speciale 3DS-Ware downloaden (tegen betaling). De Nintendo 3DS heeft verder een 3D-display waarvoor geen speciaal brilletje is benodigd. Het 3D-effect kan worden aangepast of uitgezet met een slider aan de zijkant van de 3DS. Tevens zijn er 3D-foto's mee te maken. Met de Mii-maker kan je voor de 3DS, net als voor de Wii, een eigen Mii-karakter creëren. Via een SD-kaart kan je je Mii-karakter ook met je Wii uitwisselen.

Nintendo 3DS: waar is de rode editie gebleven?
Nintendo 3DS: waar is de rode editie gebleven?

Nintendo