Interessant:

HP Palm WebOS tablet uitgelekt

nieuws 19 januari 2011 om 12:14

Engadget heeft de handen weten te leggen op de eerste persfoto's van de HP Palm WebOS tablet; de tablet, waarover verder nog geen details bekend zijn, wordt waarschijnlijk later dit jaar uitgebracht.

DigiTimes meldt dat de ontwikkeling van de HP Palm WebOS tablet eind 2010 reeds gereed was, maar dat de productie pas in 2011 is begonnen. De tablet komt waarschijnlijk in maart 2011 op de markt. HP bracht met de HP Slate 500 vorig jaar eerder een Windows 7-tablet uit, maar dat model is vooral gericht op de zakelijke markt. Met de WebOS-tablet wil HP zich in eerste instantie concentreren op de consumentenmarkt.

HP kocht in april 2010 het noodlijdende Palm voor ongeveer 910 miljoen euro. Voor HP was voornamelijk Palms WebOS-besturingssysteem (voor het eerst uitgebracht op de Palm Pre) interessant. In oktober 2010 verscheen met webOS 2.0 de laatste versie van dit besturingssyteem op de Palm Pre 2. Een variant hierop wordt waarschijnlijk toegepast op de HP Palm WebOS tablets. Naar verluidt heeft HP/Palm twee tablets in de planning (een grote en een kleine variant) die voorlopig bekend staan onder de codenamen Topaz en Opal.

HP Palm WebOS tablet (via Engadget)
HP Palm WebOS tablet (via Engadget)

Naschrift: HP/Palm heeft 9 februari 2011 officieel de HP TouchPad, een 9,7-inch WebOS-tablet, gepresenteerd.

Engadget