Interessant:

Samsung Star II heeft Swype-variant

nieuws 18 januari 2011 om 09:40

Nadat de Samsung Star II (S5260) eerder al uitlekte, heeft Samsung de opvolger van de populaire Star nu ook officieel aangekondigd; nieuw is de toevoeging van WiFi en van de 'QuickType by t9 Trace'-technologie, een variant op Swype.

De Samsung Star II staat voor de moeilijke opgave de enorm populaire Samsung Star (S5230), waarvan er meer dan 30 miljoen zijn verkocht, op te volgen. De Star II - die vorige week reeds uitlekte - heeft een 3-inch touchscreen en beschikt over de TouchWiz 3.0-interface. De belangrijkste toevoeging ten opzichte van het originele model is de ondersteuning van WiFi. Nieuw is ook de 'QuickType by t9 Trace'-technologie, een techniek die nauw verwant is met Swype. Net als bij Swype kan je dankzij deze technologie berichten tikken door met je vingers over het touchscreen te 'vegen' in plaats van telkens een aparte toets in te drukken.

De Star II is verder uiteraard voorzien van Samsungs Social Hub-app voor eenvoudig contact met sociale netwerken. Daarnaast vind je voorgeinstalleerde applicaties voor Twitter, Facebook en multi-IM 2.0. Met de laatste kan je direct en eenvoudig gebruik maken van verschillende instant messengers (waaronder Facebook Chat, Yahoo Messenger en Google Talk). Een 3,2-megapixel camera, Bluetooth 3.0, een mp3-speler met SoundAlive-geluidsoptimaliseringstechnologie, FM-radio, 30MB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 3,5mm poort voor standaard headsets, en een documentviewer voor Office- en PDF-bestanden zijn eveneens standaard.

Samsung Star II (S5260) White & Black
Samsung Star II (S5260) White & Black

De Samsung Star II is vanaf februari verkrijgbaar in Duitsland, waarna andere Europese landen (waaronder Nederland), Rusland, Zuid-Amerika, India en het Midden-Oosten snel volgen. De Star II komt in het wit of zwart en kost 149.

Korean Newswire