Interessant:

BlackBerry Torch 2 heeft 1GHz processor

nieuws 14 januari 2011 om 11:26

De opvolger van de populaire BlackBerry Torch - de eerste BlackBerry met een touchscreen én een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord - beschikt waarschijnlijk over een krachtigere 1GHz processor.

De BlackBerry Torch 2 lekte uit via de website Boy Genius Report en het toestel verschilt niet veel van de originele BlackBerry Torch 9800. Ook dit toestel heeft onder meer een 3,2-inch touchscreen, 512MB RAM, GPS, een 5-megapixel camera met flitser, Bluetooth 2.1, WiFi en 3G/HSDPA. Fabrikant Research in Motion zou echter wel de belangrijkste kritiekpunten op het originele model hebben aangepakt. De prestaties van de originele Torch lieten door de 600MHz processor nog wel eens te wensen over, daarom zou de Torch 2 een 1GHz-processor in huis hebben. Verder is de schermresolutie verbeterd (480 x 640 pixels in plaats van 360 x 480 pixels) en is het geheugen verdubbeld van 4GB naar 8GB.

BlackBerry Torch 2
BlackBerry Torch 2

Tegelijkertijd met de BlackBerry Torch 2 lekten nog twee nieuwe mid-range modellen uit onder de codenamen BlackBerry Dakota (een 'Touch and Type'-BlackBerry) en BlackBerry Curve Apollo. Volgens Boy Genius Report verschijnt de Torch 2 in het derde kwartaal van 2011 bij de provider AT&T in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wannneer en of het toestel naar Nederland komt.

Verder lezen...
- HTC Desire Z vs. BlackBerry Torch 9800

Boy Genius Report