Interessant:

Polaroid GSM: echt of fake?

nieuws 12 januari 2011 om 11:12

In de PortableGear brievenbus lag vandaag een flyer van het kantoorartikelenbedrijf Bruneau met daarop een advertentie voor de Polaroid GSM, een toestel dat vermoedelijk niet echt van Polaroid is.

De Polaroid GSM beschikt, aldus de flyer, over een dualsim-functionaliteit, een touchscreen, een 1,3-megapixel camera, een mp4-speler en "WAP internet" (een internetstandaard die niemand meer gebruikt en vooral herinnerd wordt om de traagheid en hoge kosten). Op de site van Polaroid is niets over dit model te vinden, dus waarschijnlijk is deze "Polaroid GSM" een fake-model uit Azie waarvoor ongeoorloofd gebruik is gemaakt van de Polaroid-merknaam.

Polaroid GSM
Polaroid GSM

Uit Azie komen vaker schaamteloze kopieen van telefoons. Zo toonde op het Mobile World Congress 2010 Konka enkele namaak-Nokia modellen. Bekender is de Chinese fabrikant Meizu, die regelmatig door Apple wordt aangeklaagd omdat de producten wel erg veel op iPhones en iPods lijken.

Naschrift: het lijkt hier mogelijk toch om een echte Polaroid-telefoon te gaan. Dat meldt in elk geval Allison Matthews van persbureau Weber Shandwick, dat Polaroid vertegenwoordigt, na navraag van PortableGear. Zij schrijft: "ja, dit is een Polaroid-telefoon. Deze wordt verkocht in Nederland, Belgie en Luxemburg". Meer dan deze schaarse informatie wordt echter niet verstrekt.

portablegear.nl