Interessant:

Nintendo 3DS: 3D slecht voor jonge kinderen

nieuws 11 januari 2011 om 10:11

Nintendo waarschuwt dat kinderen onder de zes jaar beter niet de 3D-functie van de Nintendo 3DS kunnen gebruiken; het zou slecht zijn voor hun oogspieren. Volgens een Amerikaanse oog-organisatie valt het allemaal wel mee.

CEO Reggie Fils-Aime van Nintendo Amerika zei afgelopen week tegenover game-site Kotaku: "wij adviseren dat erg jonge kinderen niet naar 3D-beelden kijken. Dat is omdat bij erg jonge kinderen de oogspieren nog niet helemaal ontwikkeld zijn. Dit is niet nieuws: dezelfde boodschap wordt gecommuniceerd voor 3D-films, dus het is standaard protocol bij het gebruik van 3D. In het verleden heeft Nintendo bijvoorbeeld dezelfde waarschuwing afgegeven voor de Virtual Boy [Nintendo's geflopte virtual reality computer uit de jaren 90]."

De oogspieren van kinderen zouden volledig ontwikkeld zijn als ze ongeveer zeven jaar zijn. Daarna zou het kijken van 3D-beelden niet meer schadelijk zijn, aldus Nintendo. Op de Nintendo 3DS kunnen games probleemloos in 2D worden gespeeld, omdat het apparaat een aparte slider heeft waarmee het 3D-effect kan worden aangepast of uitgeschakeld. De Amerikaanse oog-organisatie American Optometric Association spreekt de waarschuwing van Nintendo tegen: de organisatie zegt dat 3D-beelden helemaal niet schadelijk voor jonge kinderen zijn en dat 3D-beelden zelfs bevordelijk zouden kunnen werken voor de ontwikkeling van de oogspieren.

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

Kotaku