Interessant:

Polaroid doet het met Lady Gaga: GL30 en GL20 onthuld

nieuws 11 januari 2011 om 10:00

Tussen al het camerageweld viel Polaroid vorige week op de CES 2011 niet echt op; toch kwam de aloude instant-camerafabrikant met enkele opmerkelijke introducties. In samenwerking met Lady Gaga werd een fotobril onthuld.

Polaroid kondigde eind 2010 reeds aan met een nieuwe lijn producten te komen onder de slogan Grey Revealed. Op de CES 2011 introduceerde de fabrikant daadwerkelijk de eerste drie producten in de Polaroid Grey Label-serie. Het betreft de Polaroid GL10 (een Bluetooth printer), de Polaroid GL20 (een modieuze fotobril) en de Polaroid GL30 (een 12-megapixel Polaroid-camera). De laatste twee producten zijn het interessants.

Polaroid GL30

De Polaroid GL30 beschikt naast een 12-megapixel camera over een swivel-display en uiteraard kan je er direct foto's mee afdrukken, zoals gebruikelijk met Polaroid-camera's. De afdrukken zijn zo klein dat ze in je handpalm passen. Leuk is dat het ook mogelijk is om effecten aan Polaroid-foto's mee te geven met verschillende filters en randen. Het is nog niet duidelijk wanneer de GL30 op de markt komt, want vooralsnog lijkt het apparaat nog een prototype te zijn.

Polaroid GL30
Polaroid GL30

Polaroid GL20 Glasses

In samenwerking met popartieste Lady Gaga introduceerde Polaroid op de CES 2011 ook de Polaroid GL20 Glasses. Dit is een hippe digitale bril waarmee je met de ingebouwde camera direct foto's kan nemen. De foto's kan je vervolgens gelijk aan de voorzijde van de bril weergeven, zodat je ze aan je publiek kan tonen. Via USB of Bluetooth zijn de foto's ook op je PC te zetten. Of er iemand, behalve Lady Gaga, behoefte heeft aan een dergelijk product is twijfelachtig. Toch is Polaroid van plan de GL20 Glasses later dit jaar daadwerkelijk op de markt te brengen. De prijs is nog onbekend.

Lady Gaga met Polaroid GL20 Glasses
Lady Gaga met Polaroid GL20 Glasses

Polaroid GL20 Glasses
Polaroid GL20 Glasses

Polaroid