Interessant:

Motorola Cliq 2, Atrix, Droid Bionic op CES 2011

nieuws 10 januari 2011 om 09:46

De belangrijkste aankondiging van Motorola vorige week op de CES 2011 was de Motorola XOOM-tablet. De Amerikanen introduceerden echter ook drie nieuwe toestellen: de Cliq 2, de Atrix en de Droid Bionic.

Motorola Cliq 2

De Motorola Cliq 2 is de opvolger van de originele Motorola Cliq, die in Europa op de markt is gekomen als de Motorola Dext. De Cliq 2 draait op Android 2.2 en beschikt over een 3,7-touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Een 1GHz processor zorgt voor snelle prestaties en dankzij de MotoBlur-interface heb je goede integratie met sociale netwerken. Verder kan je rekenen op WiFi, 3G/HSDPA, een 5-megapixel camera, aGPS en 1GB geheugen (uitbreidbaar via microSD, een 2GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd). De Cliq 2 wordt in eerste instantie door T-Mobile op de Amerikaanse markt gebracht.

Motorola Cliq 2
Motorola Cliq 2

Motorola Atrix

De Motorola Atrix wordt, in samenwerking met Orange UK, op de Engelse markt geintroduceerd. De Atrix is een Android 2.2-smartphone met een krachtige dual-core NVIDIA Tegra 2-processor, een 4-inch touchscreen, 16GB geheugen, WiFi, 3G/HSDPA, een 5-megapixel camera met HD-videorecorder, de MotoBlur-interface en een HDMI-poort. Bijzonder is dat de Atrix de eerste smartphone met een zogenaamd "qHD display" is, dat zowel binnen als buiten goed is af te lezen. Voor de Atrix is een Laptop Dock beschikbaar, waarmee je de smartphone omtovert in een kleine laptop. In de Verenigde Staten brengt AT&T een 4G-variant van de Atrix uit: de Atrix 4G.

Motorola Atrix
Motorola Atrix

Motorola Droid Bionic

De Motorola Droid Bionic is een 4,3-inch touchscreen-smartphone met 16GB geheugen, WiFi, 3G/HSDPA, een 8-megapixel camera met HD-recorder, een dual-core 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor, een HDMI-poort en Android 2.2. De Motorola Droid Bionic wordt in eerste instantie door Verizon alleen op de Amerikaanse markt gebracht.

Motorola Droid Bionic
Motorola Droid Bionic

Beschikbaarheid in Nederland

Het is nog niet bekend welke van deze toestellen op de Nederlandse markt komen. Ook de prijzen zijn nog onbekend. Naast de drie bovengenoemde toestellen is op de CES 2011 ook de Motorola XOOM-tablet aangekondigd.

Motorola