Interessant:

Dell Streak 7 en Streak 10 aangekondigd

nieuws 7 januari 2011 om 09:47

Dell heeft op de CES 2011 in Las Vegas twee grotere varianten van de Dell Streak-tablet aangekondigd: de 7-inch Dell Streak 7 en de 10-inch Dell Streak 10. Daarnaast komen de Amerikanen met de Dell Venue, een 4-inch smartphone.

Dell Streak 7 & Dell Streak 10

De originele Dell Streak heeft een 5-inch touchscreen, waardoor veel mensen niet weten of het nu een smartphone of een tablet is. Dell komt daarom met twee grotere exemplaren van de Streak: de 7-inch Dell Streak 7 en de 10-inch Dell Streak 10. De Streak 7 is officieel aangekondigd, de Streak 10 werd getoond op de CES maar is nog niet officieel aangekondigd.

In tegenstelling tot veel andere tablet-fabrikanten op de CES is Dell nog niet over naar Android 3.0 Honeycomb: de Streak 7 draait nog op Android 2.2 Froyo. Verder is de Streak 7 onder meer voorzien van een 1,3-megapixel webcam om mee te videochatten, een 5-megapixel camera, 4G-support, WiFi, Bluetooth, GPS en tot maximaal 32GB geheugen. De Streak 7 heeft een touch-display van Gorilla Glass, een krasbestendig materiaal, en is voorzien van een krachtige 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor voor snelle prestaties. De Streak 7 wordt in eerste instantie alleen door T-Mobile in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Nadere informatie over de Dell Streak 10 moet nog volgen.

Dell Streak 7
Dell Streak 7

Dell Venue

De Dell Venue is in feite hetzelfde model als de Dell Venue Pro, maar dan zonder uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Daarnaast is het Windows Phone 7-besturingssysteem van de Venue Pro op dit model vervangen door Android 2.2. Het grote en heldere 4,1-inch AMOLED-display is echter gebleven, net als de krachtige 1GHz-processor. Verder kan je bij de Dell Venue onder meer rekenen op een 8-megapixel camera, WiFi, Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA, GPS en ondersteuning van push e-mail en Microsoft Exchange. De Dell Venue komt eerst in de Verenigde Staten op de markt. Het is nog niet bekend of het toestel ook naar Nederland komt.

Dell Venue
Dell Venue

Dell