Interessant:

Samsung Sliding PC 7 en Notebook 9 serie

nieuws 6 januari 2011 om 15:40

Samsung heeft op de CES 2011 de Samsung Slide PC 7 (een Windows 7-tablet met uitschuifbaar toetsenbord) en de Samsung Notebook 9 serie (fraaie en dunne MacBook Air-concurrenten) geintroduceerd.

Samsung Sliding PC 7 (TX100)

De Samsung Sliding PC 7 (TX100) is een 10,1-inch tablet met Windows 7 en een Intel Atom-processor en heeft, net als de op de CES geintroduceerde Asus Eee Pad Slider, een uitschuifbaar toetsenbord. De Sliding PC 7 is uitgerust met Samsungs solid state drive (SSD) voor snel opstarten. In enkele seconden kun je op de Sliding PC 7 aan de slag. Dankzij deze drive gaat de accu bovendien lang mee, waardoor je het device acht uur kunt gebruiken, zonder tussentijds opladen. De SSD ondersteunt multi-tasken volledig, zowel bij gebruik van het fysieke toetsenbord als het touchscreen. De Sliding PC 7 beschikt verder over een USB/HDMI uitgang via een dongel en microSD card slots. Met Samsungs All Share kun je video's, foto's en muziek opzoeken, uitwisselen en afspelen op diverse Samsung devices met DLNA, variŽrend van camera's en smartphones tot TV's en PC's. De Sliding PC 7 komt in maart op de Nederlandse markt. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

Samsung Sliding PC 7
Samsung Sliding PC 7

Samsung Notebook 9 serie

De Samsung Notebook 9 serie betreft notebooks met een gewicht van slechts 1,31 kilo en een dikte van 16,3 millimeter, zodat ze makkelijk zijn mee te nemen (en directe concurrentie zijn voor de de MacBook Air). De Notebook 9 serie is verpakt in duralumin. Dit is een lichtgewicht materiaal uit de luchtvaartindustrie dat twee keer zo sterk is als aluminium. Met Auto Display Brightness past het display de helderheid automatisch aan het licht in de omgeving aan. Op deze manier wordt de accuduur verlengd. De verlichting van het toetsenbord past zich ook automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Zodra het donkerder wordt, lichten de toetsen meer op.

Het slanke design van de Samsung Notebook 9 serie overschaduwt de prestaties niet. Met Microsoft Windows 7 en de tweede generatie Intel Core i5/i7 processor met maximaal 8 GB aan geheugen, verbetert de serie de prestaties door de processorkracht zo te verdelen, dat de kracht daar is waar het het meest nodig is. Met Intels intelligente Turbo Boost technologie 2.0 kun je slimmer en sneller werken, terwijl je energie bespaart. Daarnaast kan je rekenen op een snelle 128/256 GB solid state drive (SSD). De Samsung Notebook 9 serie is vanaf maart in Nederland beschikbaar. De adviesverkoopprijzen zijn nog niet bekend.

Samsung Notebook 9 serie
Samsung Notebook 9 serie

portablegear.nl