Interessant:

Motorola XOOM officieel aangekondigd

nieuws 6 januari 2011 om 09:39

Zoals verwacht hebben Motorola en Verizon Wireless op de CES 2011 officieel de Motorola XOOM tablet aangekondigd; de XOOM heeft een 10,1-inch display en draait op Android 3.0 Honeycomb.

De Motorola XOOM, die eerder uitlekte als de DROID XOOM, beschikt over een krachtige dual-core 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor voor snelle prestaties en ondersteunt Adobe Flash Player om optimaal websites te kunnen bekijken. Met de 2-megapixel camera aan de voorzijde kan je videochatten en met de 5-megapixel camera aan de achterzijde kan je foto's maken en 720p HD-video's opnemen. Op de XOOM zijn video's in 1080p Full HD-kwaliteit te bekijken en middels HDMI is Motorola's tablet eenvoudig op een HD-televisie aan te sluiten. WiFi, 3G, Bluetooth 2.1, 32GB geheugen en 1GB RAM zijn standaard. Verizon Wireless komt later in 2011 ook met een editie van de XOOM die 4G/LTE ondersteunt.

Motorola XOOM tablet
Motorola XOOM tablet

Net als Apple bij de iPad komt Motorola met verschillende losse accessoires voor de XOOM, waaronder een HD-speaker dock en een toetsenbord.

Motorola XOOM dock & keyboard
Motorola XOOM dock & keyboard

Het is nog niet bekend of de Motorola XOOM ook naar Nederland komt. Ook de prijs is nog onbekend.

portablegear.nl