Interessant:

Samsung NX11 getoond

nieuws 29 december 2010 om 08:58

Samsung introduceert een nieuwe systeemcamera: de Samsung NX11. De NX11 is als opvolger van de NX10 standaard uitgerust met de handige i-Function lens, die afgelopen najaar op de NX100 is ge´ntroduceerd.

Bij het ontwerp van de Samsung NX11 heeft Samsung veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Zo ligt de camera erg comfortabel in de hand tijdens het fotograferen. Panoramafoto's maak je gemakkelijk met een slepende beweging. Handig is ook de 'lens priority mode', waarmee de juiste instellingen voor de lens eenvoudig te vinden zijn.

Samsung NX11 front
Samsung NX11 front

Naast de ingebouwde flitser en elektronische VGA (680x480) zoeker, heeft de NX11 een zeer helder 3,0 inch AMOLED LCD-display. Dit display vermindert de schittering van zonlicht, waardoor je alle beelden onder alle lichtomstandigheden direct op de camera kunt bekijken, zelfs in de zon. De NX11 maakt hoogwaardige video's in high-definition. Dankzij de grote APS-C sensor kan de NX11 ook opnamen met ondiepe scherptediepte maken, speciaal voor het creŰren van effecten uit de professionele filmindustrie.

Samsung NX11 top
Samsung NX11 top

De NX11 komt uit met een 18-55 mm i-Function lens en twee nieuwe i-Function lenzen, een 20 mm pancake lens en een 20-55 mm zoom silver color lens. Met de lancering van de NX11 onderstreept Samsung haar ambitie om toonaangevend te zijn in de markt van compacte systeemcamera's.

"Met de i-Function lens heeft elke fotograaf de perfecte foto binnen handbereik, doordat de bediening van de camera heel eenvoudig is. De gemiddelde cameragebruiker draait zijn hand om de lens, als hij de camera vasthoudt. Met de i-Function lens kun je nu op natuurlijke wijze je linkerhand gebruiken om de settings te veranderen op de intu´tieve i-Function lens", aldus Samsung. "Je kunt hierbij de camera gewoon gericht houden op het te fotograferen object. Door simpelweg de i-Function knop en de ring op de lens te gebruiken, schakel je snel en gemakkelijk tussen veelgebruikte instellingen zoals, sluitertijd, diafragma, witbalans en ISO-waarde. Dit maakt het configureren van de camera tijdens het fotograferen heel eenvoudig."

Samsung toont de NX11 volgende week tijdens de CES in Las Vegas aan de pers. Samsung toont daar ook een compacte superzoom camera, de Samsung WB700.

De Samsung NX11 is verkrijgbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs van Ç 649,-. De Samsung NX10 is op dit moment nog verkrijgbaar. De Samsung NX100 werd enkele maanden geleden ge´ntroduceerd.

portablegear.nl