Interessant:

Smartphone-app van 6.000 euro

nieuws 21 december 2010 om 14:01

Een Australisch bedrijf beweert de duurste mobiele app ter wereld te hebben uitgebracht: de app kost ruim 6.000 euro en laat je probleemloos bellen in een vliegtuig.

De "SafeCell"-app maakt via Bluetooth contact met een speciaal sallietsysteem dat zich in een vliegtuig bevindt, waardoor je er veilig mee tijdens het vliegen kan bellen. Dan moet je wel een prive-vliegtuig hebben, want in publieke vluchten is het gebruik van mobieltjes tijdens de vlucht nog altijd verboden. Bij de ruim 6.000-euro kostende app krijg je speciale software waarmee je via de vliegtuigserver je mobieltje kan aansluiten op een mobiel netwerk.

Volgens de fabrikant is de prijs van 6.000 euro voor de mobiele app overigens helemaal niet aan de hoge kant. "Als je bedenkt dat een conventioneel mobiele telefoon-systeem voor een vliegtuig duizenden euro's kost, is onze app een koopje". SafeCell is beschikbaar voor BlackBerry, Symbian en een Android-versie is op komst.

Voor de iPhone verscheen in 2008 de I Am Rich-app, een nutteloze en peperdure van € 799 die enkel bedoeld was om je rijkdom te tonen. Apple heeft deze app inmiddels uit de App Store verwijderd.

THINQ.co.uk