Interessant:

Samsung Google Nexus S positief ontvangen

nieuws 17 december 2010 om 16:02

De eerste reacties in de vakpers over de Google Nexus S zijn positief; wel is iedereen het erover eens dat het meer een toestel is voor technologieliefhebbers dan voor multimediafanaten.

PC Advisor oordeelt positief over de Google Nexus S, zij roemen "het fantastische display, de coole functionaliteiten in Android 2.3 Gingerbread en de goede belkwaliteit". Op multimediagebied missen zij echter een speciale cameratoets en uitbreidbaar geheugen. Laptop Mag is eveneens blij met Android 2.3 en met "de snelle prestaties, de lange accuduur en het verbeterde applicatiemanagement" van de Nexus S. Voor medialiefhebbers missen zij vooral een HD-videocamera. Zowel PC Advisor als Laptop Mag roemen de toevoegde NFC-functionaliteit en de vernieuwde interface met verbeterd toetsenbord en uitgebreidere knip-en-plak-functie.

Volgens T3.com is de Nexus S "een van de betere Android-smartphones op de markt". Het design, het display, de accuduur en het verbeterde toetsenbord kan zeker de goedkeuring van de Britse website wegdragen. "Toch is niet alles perfect", aldus deze recensent. Het toestel zou te duur zijn en ontbreken van mediafunctionaliteiten (een microSD-slot, HD-videocamera, matige integratie met sociale netwerken) is volgens T3.com teleurstellend. Pocket-lint.com spreekt van "Android in zijn puurste vorm en daarom het overwegen waard" en roemt eveneens het goede scherm, de snelle prestaties en de verbeterde interface. Ook zij zijn echter teleurgesteld over het gemis van een HD-videocamera, de matige videospeler en over "het ontbreken van extra's waarover concurrenten wel beschikken".

Al met al vinden de recensenten de Google Nexus S een prima toestel, maar eigenlijk alleen voor technologiefanaten (een conclusie die ook al opging voor de Google Nexus One, de voorganger van de Nexus S). Deze zullen vooral de pure vorm van Android waarderen, waar veel andere gebruikers een aparte interface (zoals HTC Sense, Motorola's MotoBlur of Samsungs TouchWiz) zullen missen. Door het ontbreken van uitgebreide mediafunctionaliteten, waaronder een HD-videocamera en uitbreidbaar geheugen is de Nexus S minder geschikt voor multimedialiefhebbers. De bovenstaande opmerkingen over het heldere scherm (alle afkomstig uit Engelse bronnen) moeten voor Nederland overigens wat verzwakt worden: buiten Groot-BrittanniŰ en de Verenigde Staten wordt het super-AMOLED-display van de Nexus S namelijk vervangen door een minder helder superLCD-scherm.

PortableGear Tests