Interessant:

Verboden iPhone 4-kloon Meizu M9 toch uitgebracht

nieuws 18 december 2010 om 16:01

Het Chinese bedrijf Meizu heeft, ondanks bezwaren van Apple en een verbod op de eerder uitgebrachte Meizu M8, toch een nieuwe iPhone-kloon geintroduceerd: de Meizu M9.

Na klachten besloot de rechter afgelopen oktober dat Meizu de Meizu M8, een onbeschaamde iPhone-kloon, niet meer mocht produceren of verkopen. Topman Wong van Meizu zei toen dat het verbod op de M8 catastrofaal was voor Meizu M8-resellers en dat het een uitstel van de Meizu M9 zou kunnen betekenen. Niettemin heeft het Chinese bedrijf de Meizu M9 nu toch officieel aangekondigd. Meizu heeft in het verleden eerder problemen gehad met Apple, omdat het Chinese bedrijf mp3-spelers verkocht die wel heel veel op de iPod leken.

De Meizu M9 heeft een 4-inch touchscreen en draait op Android 2.2 Froyo. Het toestel is verder onder meer voorzien van een 1GHz-processor, Bluetooth, WiFi, 3G/HSDPA, aGPS, een 5 megapixel camera en een microSD-kaartslot. De Meizu M9 komt 25 december in China op de markt en kost rond € 280 voor 8GB-editie en rond de € 300 euro voor de 16GB-editie. Een release in Nederland staat vooralsnog niet in de planning.

Meizu M9
Meizu M9

Meizu