Interessant:

Mac App Store 6 januari van start

nieuws 17 december 2010 om 09:57

De Mac App Store, de laptop- en desktopvariant van de mobiele App Store, komt vanaf 6 januari 2011 beschikbaar voor Mac OS X Snow Leopard in 90 verschillende landen.

Apple kondigde de Mac App Store afgelopen oktober reeds aan, tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe 11-inch MacBook Air. Net als op de iPhone, iPod touch en iPad kun je apps met ÚÚn klik kopen, downloaden en installeren en direct gebruiken. De apps die je hebt gekocht zijn op al je Macs te gebruiken. Updates voor apps zijn direct via de Mac App Store beschikbaar. De Mac App Store kan door gebruikers van Mac OS X Snow Leopard gratis worden gedownload via Software-update. De Mac App Store komt ook beschikbaar voor het nieuwe Mac OS X Lion, dat volgend jaar zomer wordt geintroduceerd.

Mac App Store
Mac App Store

Ontwikkelaars bepalen zelf de prijs van hun apps en krijgen 70 procent van de omzet. Voor gratis apps hoeven ze niets te betalen. Verder zijn ze geen bijdrage verschuldigd voor het hosten van hun apps, de marketing en het betalingsverkeer. Meer informatie over het ontwikkelen van apps voor de Mac App Store staat op developer.apple.com/programs/mac.

"De App Store heeft een ware revolutie ontketend op het gebied van apps voor mobiele apparatuur", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met de gebruiksvriendelijke Mac App Store hopen we hetzelfde effect te bereiken voor computerapps. We staan te popelen om op 6 januari van start te gaan."

De meeste van Apple's concurrenten hebben inmiddels ook een eigen App Store geintroduceerd, zoals Google's Chrome Web Store en Acers Acer alive.

portablegear.nl