Interessant:

iPad verrassende hit in Kazachstan

nieuws 13 december 2010 om 16:01

De iPad is een verrassende hit in Kazachstan nadat de premier van het Centraal-Aziatische land zijn enthousiasme over Apple's internet tablet had laten blijken.

De premier van Kazachstan, Karim Massimov, was geirriteerd omdat het vaak zolang duurde voordat zijn staf mails van hem beantwoordden. Om in de toekomst sneller antwoord te krijgen, adviseerde hij zijn staf altijd een iPad bij de hand te hebben. De verkoop van iPads in Kazachstan - een land dat in Nederland vooral bekendheid geniet door "Borat" en het Astana-wielerteam - steeg daarop aanzienlijk.

"Neem alstublieft altijd een tablet mee", zei president Massimov in oktober tegen zijn staf. "Dan kan ik jullie altijd een bericht sturen en juliie weten dat ik ook altijd binnen tien minuten probeer een bericht te beantwoorden. Enkelen van jullie hebben mij binnen drie dagen nog niet geantwoord." Na deze uitspraak werd het bezit van een iPad voor regeringsmedewerkers een teken van loyaliteit aan Massimov.

Lokale Kazachstaanse ondernemers spelen in op de iPad-rage en proberen zo snel mogelijk een iPad-kloon op de markt te brengen. Zij laten Chinese en Taiwanese bedrijven de 'Kazakh iPad' bouwen, die de helft goedkoper is dan de echte iPad en wel zou beschikken over een USB-poort en een camera. Deze kloon komt met voorgeinstalleerde applicaties, want volgens de importeur "hebben de meeste mensen niet die 300.000 applicaties uit de iTunes App Store nodig. Een stuk of 1000 applicaties is voor de meeste mensen wel genoeg".

The Telegraph


Gerelateerde producten