Interessant:

Providers: Apple en Google moeten betalen voor bandbreedte

nieuws 10 december 2010 om 12:47

Verschillende Europese telecomproviders vinden dat aanbieders van mobiele diensten als Google, Apple en Facebook moeten meebetalen aan de kosten voor bandbreedte van deze diensten.

Dat hebben onder meer Vodafone, France Telecom SA en Telecom Italia SpA aan persbureau Bloomberg laten weten. Bedrijven als Google, Apple, Yahoo, Skype, Facebook en Microsoft komen met mobiele services (voor onder meer video's, foto en games) die steeds meer bandbreedte nodig hebben, maar de providers moeten opdraaien voor de kosten van de bandbreedte die deze diensten in beslag nemen.

Volgens de Europese providers moeten de aanbieders van mobiele diensten gaan meebetalen aan de kosten van bandbreedte om "een koude oorlog tussen de providers en de mobiele aanbieders te voorkomen". Vodafone CEO Vittorio Colao zegt over de aanbieders van webdiensten: "zij willen niet alleen een groter stuk van de taart, maar willen zich ook de consument toeeigenen. Er is zeker een grote strijd tussen de providers en de aanbieders van webdiensten".

Bloomberg