Interessant:

Google Nexus S hands-on

nieuws 10 december 2010 om 12:16

Naast een luxe-editie van de Galaxy Tab toonde Samsung deze week in Nederland op de Miljonair Fair 2010 de Samsung Google Nexus S. PortableGear was erbij en legde het toestel vast op video.

De Google Nexus S is begin deze week internationaal officieel aangekondigd. Het is de eerste smartphone die draait op Android 2.3 Gingerbread, dat tegelijkertijd officieel werd gepresenteerd. Nieuw in Android 2.3 is onder meer ingebouwde VoIP-support (om mee te videobellen zonder applicaties van derden) en de NFC-technologie (waarmee mobiel betalen mogelijk is).

Teleurstellend is dat de Nexus S buiten de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ niet zal beschikken over een super-AMOLED-display. Nederland, BelgiŽ en andere Europese landen moeten het doen met de minder heldere superLCD-schermtechnologie. Reden hiervoor is het grote tekort aan AMOLED-displays. HTC stapte daarom al eerder over AMOLED-displays naar superLCD-displays.

De Google Nexus S is vanaf het eerste kwartaal 2011 in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend. Naast de Nexus S toonde Samsung op de Miljonair Fair 2010 de Samsung Galaxy Tab Luxury Edition.

Samsung Google Nexus S hands-on
Samsung Google Nexus S hands-on

portablegear.nl