Interessant:

Google Nexus S (met Android 2.3 Gingerbread) officieel

nieuws 7 december 2010 om 10:23

Samsung en Google hebben gisteravond officieel de langverwachte Google Nexus S geintroduceerd; de smartphone draait op Android 2.3 Gingerbread, dat tegelijkertijd is aangekondigd. [update]

De Google Nexus S is vervaardigd door Samsung en is de opvolger van de Google Nexus One, die werd geproduceerd door HTC. De Nexus S heeft een groot en zeer helder 4-inch super-AMOLED-display dat in vrijwel alle omstandigheden goed is af te lezen. Voor de beste prestaties is de Nexus S voorzien van een 1GHz Hummingbird Cortex A8-processor. Het toestel heeft 16GB geheugen, maar vreemd genoeg ontbreekt een slot voor microSD-geheugenkaarten.

De connectiviteit van de Google Nexus S is prima in orde met 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth, push e-mail, aGPS en uiteraard speciale applicaties voor bekende Google-diensten als Gmail, Picasa, YouTube en Google Talk. Met de VGA-frontcamera behoort ook videochatten tot de mogelijkheden. Daarnaast ondersteunt het nieuwe Android 2.3 Gingerbread-besturingssystemen de NFC (Near Field Communications)-technologie, waarmee je het toestel ook kan gebruiken om mee te betalen. De Nexus S is te gebruiken als WiFi-hotspot voor zes apparaten (zoals tablets of laptops) en internetbellen is mogelijk dankzij VoIP/ SIP support.

De camera van de Google Nexus S is met 5-megapixels (en autofocus en LED-flits) enigszins teleurstellend. De maximale resolutie voor video-opnames is 720 x 480 pixels; een volledige HD-opname-modus ontbreekt helaas.

Samsung Google Nexus S
Samsung Google Nexus S

De Google Nexus S is vanaf 16 december simlockvrij of bij T-Mobile verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Vanaf 20 december ligt het toestel ook bij Carphone Warehouse-retailers in Groot-Brittannie. Het is nog niet bekend wanneer de Nexus S in Nederland te koop is.

Update: de Google Nexus S is vanaf het eerste kwartaal 2011 in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend.

Google