Interessant:

Acer onthult Iconia dual-screen netbook, tablets en app store

nieuws 24 november 2010 om 09:34

Acer heeft gisteren drie nieuwe tablets (2 met Android, 1 met Windows 7), een nieuwe Android-smartphone, de Acer Iconia dual-screen netbook en de Acer Alive app store onthuld.

Alle nieuwe producten zijn geintroduceerd op het Acer Global Press Event in New York. De officiele naam van de nieuwe tablets en smartphone is nog niet bekendgemaakt.

Acer Iconia: dual-screen netbook
De Acer Iconia is een netbook met twee 14-inch touchscreen-displays. Toshiba bracht eerder dit jaar met de Toshiba Libretto W100 een soortgelijk dual-screen netbook uit. De Iconia draait op Windows 7 Home Premium en is voorzien van een Intel Core i5-processor, een Intel HD-videokaart, HDMI-output en maximaal 4GB werkgeheugen. WiFi, Bluetooth 3.0, 3G, ethernet, een ingebouwde Acer CrystalEye webcam en een 4-cels accu zijn eveneens standaard. De Acer Iconia weegt ongeveer 2800 gram en voor de harddisk kan je kiezen uit een grootte van 320, 500, 640 of 750GB.

Acer Iconia
Acer Iconia

Acer 7-inch en 10,1-inch Android Tablets
Acer wil meedoen op de tabletmarkt en heeft daartoe twee, nog naamloze, Android-tablets aangekondigd. Er is een 10,1-inch model met een capacitive multitouch touchscreen en een dikte van slechts 13,3mm. Deze tablet heeft een fraaie aluminium behuizing, een 1GHz dual-core processor en is voorzien van 3G, WiFi, Flash-support, HDMI en HD-videoweergave. Ook vind je op deze tablet een frontcamera om mee te videochatten en aan de achterzijde is een 5-megapixel camera waarmee je foto's kan maken.

Het 7-inch model beschikt eveneens over een dual-core processor, en een frontcamera om mee te videochatten. Verder is deze tablet net als zijn grotere broer voorzien van WiFi, 3G, Flash-support en HDMI. Zowel het 7-inch als 10,1-inch draaien waarschijnlijk op Android 2.2 Froyo, hoewel het ook mogelijk is dat ze worden voorzien van het nog niet officieel aangekondigd Android 2.3 Gingerbread.
--> Naschrift: deze modellen zijn uiteindelijk officieel op de markt gekomen als de Acer Iconia Tab A100 (7-inch) en de Acer Iconia Tab A500 (10-inch).

Acer Android Tablets
Acer Android Tablets

Acer 10,1-inch Windows 7 Tablet
Naast de twee Android-tablets introduceerde Acer een 10,1-inch tablet met het Windows 7-besturingssysteem. Deze tablet, die ook nog geen officiele naam heeft gekregen, is slechts 15mm dik en weegt minder dan 1 kg. De tablet draait op het AMD-platform en ondersteunt WiFi en 3G. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevindt zich een 1,3-megapixel camera, dus videochatten en fotograferen behoort tot de mogelijkheden. Meest bijzonder is echter dat Acers Windows 7-tablet wordt geleverd met een docking station dat tegelijkertijd functioneert als fysiek toetsenbord.
--> Naschrift: Acers Windows-tablet is officieel uitgebracht als de Acer Iconia Tab W500.

Acer Windows 7 Tablet + docking station
Acer Windows 7 Tablet + docking station

Acer 4,8-inch Android-smartphone
Behalve alle nieuwe tablets liet Acer verder weten ook met een nieuwe Android-smartphone te komen met een zeer groot multitouch touch-display van 4,8-inch (en een resolutie van 1024 x 480 pixels). Net als de Android-tablets heeft deze smartphone een aluminium behuizing en ook heeft deze smartphone nog geen officiele naam. Het toestel is verder voorzien van een 1GHz Snapdragon-processor, een bewegingssensor, een 8-megapixel camera met LED-flitser, DLNA, 3G/HSPDA, WiFi, Bluetooth 3.0 en een 2-megapixel frontcamera om mee te videochatten. Acer zelf plaatst het toestel overigens tussen smartphone en tablet in met de slogan "100% Smartphone, 100% Tablet".
--> Naschrift: deze tablet-smartphone is uiteindelijk officieel uitgebracht onder de naam Acer Iconia Smart.

Acer 4,8-inch Android-smartphone
Acer 4,8-inch Android-smartphone

Acer Alive app store
Ten slotte liet Acer nog weten met een eigen app store te komen onder de naam Acer Alive. Content is in Alive toegankelijk via zogenaamde "Channels" die allemaal specifieke thema's hebben, zoals een artiest, filmgenre of auteur. Op Alive vind je zeer diverse content, waaronder muziek, films, e-books, audioboeken, films, podcasts, tv-series, games en e-magazines. Acer Alive komt beschikbaar voor Acer netbooks, notebooks, tablets en smartphones.

Acer Alive app store
Acer Alive app store

Beschikbaarheid
Alle aangekondigde producten staan gepland voor het einde van het eerste kwartaal van 2011. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Ook is nog niet bekend welke producten naar Nederland komen.

portablegear.nl