Interessant:

The Beatles eindelijk in de iTunes Store

nieuws 16 november 2010 om 16:25

Na jaren juridisch gemodder is het dan eindelijk zover: Apple en muziekmaatschappij EMI hebben bekend gemaakt dat vanaf vandaag de muziek van The Beatles in de iTunes Store verkrijgbaar is.

Vanaf vandaag zijn de dertien geremasterde studioalbums van de Beatles met iTunes LP's, de "Past Masters"-compilatie (dubbelalbum) en de verzamelalbums "Red"en "Blue" wereldwijd verkrijgbaar bij iTunes, naar keuze als compleet album of als losse nummers. Fans kunnen ook een speciale digitale "Beatles Box Set" kopen, exclusief bij iTunes, die onder andere de concertfilm "Live at the Washington Coliseum, 1964" bevat, een opname van het allereerste Amerikaanse concert van de Beatles.

"We vinden het geweldig dat de muziek van de Beatles nu ook verkrijgbaar is via iTunes", aldus Sir Paul McCartney, die zich er lange tijd voor inzette om de Beatles-nummers in de iTunes Store te krijgen. "Het is bijzonder om mee te maken dat de nummers die we oorspronkelijk op vinyl hebben uitgebracht ook in dit digitale tijdperk nog net zo geliefd zijn als toen."

Losse albums zijn beschikbaar voor aanschaf en download voor € 12,99, dubbelalbums voor € 19,99 en individuele nummers voor € 1,29. Dat de nummers van de Beatles nu pas in de iTunes Store verkrijgbaar zijn heeft te maken met jarenlange slepende conflicten tussen Apple Records (de platenmaatschappij de Beatles, niet gelieerd aan Apple) en EMI (de rechtenhouders van de muziek), The Beatles en Apple.

portablegear.nl