Interessant:

Flexibel AMOLED-display in ontwikkeling

nieuws 11 november 2010 om 11:02

Samsung is bezig met de ontwikkeling van een 4,5-inch flexibel AMOLED-display; daarnaast komen de Koreanen met een 7-inch super-AMOLED display voor tablets.

Het flexibele AMOLED-display is op dit moment niet meer dan een concept en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat het daadwerkelijk op de markt komt. Met de Nokia Morph toonde Nokia in 2008 een soortgelijk concept van een elastisch scherm.

4,5-inch flexibel AMOLED-display
4,5-inch flexibel AMOLED-display

Samsung is de belangrijkste fabrikant van AMOLED-displays en voor velen was het daarom een verrassing dat de Samsung Galaxy Tab internet-tablet een regulier TFT-display had in plaats van een AMOLED-scherm. Volgens de geruchten werkt Samsung echter al aan een nieuwe generatie 7-inch tablets met een super-AMOLED-display. In Japan is reeds een tablet getoond met een 7-inch WSVGA AMOLED, dat bijna net zo helder is als een super-AMOLED-scherm. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe tablets op de markt komen.

7-inch WSVGA AMOLED-display
7-inch WSVGA AMOLED-display

Naast de bovengenoemde concepten toonde Samsung in Japan ook nog concepten voor een dubbel AMOLED-scherm, een opvouwbaar AMOLED-scherm en een transparant AMOLED-scherm.

AMOLED-displays concepten (flexibel, dubbel, transparant)
AMOLED-displays concepten (flexibel, dubbel, transparant)

OLED-display.net