Interessant:

iPhone 4 kost 40 euro bij T for Telecom

nieuws 8 november 2010 om 13:45

De iPhone 4 is voor 40 euro te bestellen bij de onlinewinkel van T for Telecom; waarschijnlijk gaat het om een fout, dus het is nog maar de vraag of de toestellen daadwerkelijk voor deze prijs worden geleverd. [update 2]

Waarschijnlijk gaat het om een invoerfout, maar het is de vraag hoe T for Telecom hiermee omgaat. De iPhone 4 met de wel bijzonder lage prijs, is te vinden op deze bestelpagina van T for Telecom.

iPhone 4 voor 40 euro bij T for Telecom?
iPhone 4 voor 40 euro bij T for Telecom?

Reken jezelf overigens niet rijk. Een winkelier is gehouden aan haar prijzen indien deze prijzen als redelijk en billijk te bestempelen zijn. iPhones worden los rond de 700 euro aangeboden. Een prijs van 40 euro voor zo'n populair product is niet reeel. Het is dan aan de consument om zich te realiseren dat het een fout betreft, waarmee ook alle aanspraak op het artikel voor de te lage prijs vervliegt.

In de disclaimer van T for Telecom website is bovendien te lezen: "Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden."

Update: de site, een subdomein van T for Telecom dat werd uitgebaat door NEDConcepts, is inmiddels offline gehaald. Geruchten dat het om oplichting zou gaan zijn waarschijnlijk niet gerechtvaardigd; het meest voor de hand liggend is dat het hier om een invoerfout gaat.

Update 2: T for Telecom laat op 9 november in een reactie het volgende weten: "Zonder vooroverleg met t for telecom, hebben onbekenden, via een niet bij t for telecom in gebruik zijnde website en uit naam van t for telecom, een aanbieding gedaan voor een iPhone 4G tegen een extreem lage prijs.

Hoewel het gezien de extreem lage prijs duidelijk zou moeten zijn dat een dergelijk apparaat onmogelijk leverbaar is, blijken enkele honderden ge´nteresseerden toch een bestelling voor de iPhone te hebben geplaatst.

t for telecom zou aan betrokkenen graag persoonlijk uitleg willen geven waarom levering niet mogelijk is, maar kan dat helaas niet omdat zij daarvoor niet beschikt over de benodigde adresgegevens. De gebruikte website is immers niet in gebruik bij t for telecom.

t for telecom betreurt het uiteraard dat op deze manier zoveel mensen moeten worden teleurgesteld."

Dat het om een foute prijs gaat en niet om een aanbieding was eerder al duidelijk. Dat T for Telecom geen controle heeft over het subdomein telecom.tfortelecom.nl is amateuristisch. Een domeinhouder kan zelf bepalen of een subdomein actief blijft of niet. Kennelijk vond T for Telecom het niet nodig om het betreffende subdomein organisatorisch of technisch af te sluiten, ondanks dat de content door anderen werd beheerd. Dit is een enorme blunder, zeker gezien het feit dat dit subdomein gisteren nog op positie 3 in Google stond met zoekquery "t for telecom".

GSM Helpdesk


Gerelateerde producten