Interessant:

Meer Nederlandse e-books voor iPad

nieuws 5 november 2010 om 11:27

Dankzij de Belgische online boekenstore Boek.be zijn er meer Nederlandstalige e-books verkrijgbaar voor de iPad; de iPad-applicatie e-boek.org is per direct te downloaden in de App Store.

Nederlandstalige boeken waren tot op heden zeer beperkt beschikbaar in Apple's iBookstore. Dat kwam doordat veel e-books voorzien zijn van een kopieerbeveiliging van Adobe die Apple niet ondersteunt. Apple en Adobe hebben al enige tijd ruzie omdat Apple geen plug-ins van Adobe, zoals Flash, wil ondersteunen op iOS.

In samenwerking met ePagina heeft Boek.be nu echter echter een techniek gevonden om toch de e-books op je iPad te kunnen openen. In de e-boek.org store vind je e-books in PDF- en ePUB-formaat en om deze e-books te kunnen lezen moet je een koppeling maken met een Adobe-account. E-books die je bij andere winkels gekocht hebt kan je echter nog niet openen met de applicatie van Boek.be; deze functie wordt mogelijk later toegevoegd.

Naast Engelstalige en Franstalige boeken vind je in de e-boek.org iPad-applicatie meer dan 6.000 Nederlandse talige boeken.

Het Laatste Nieuws