Interessant:

PlayStation Phone protoype uitgelekt

nieuws 27 oktober 2010 om 09:22

Over een PlayStation Phone gaan al jarenlang geruchten, maar nu beweert elektronicablog Engadget daadwerkelijk een protoype van de langverwachte game-telefoon in handen te hebben gekregen.

De geruchten over een PlayStation Phone zijn al zo oud als de weg naar Rome, maar nu lijkt het er uiteindelijk toch echt van te gaan komen.

Het protoype van de PlayStation Phone lijkt qua design erg op de PSP Go!, met uitschuifbare controls. Volgens Engadget is het langwerpige ovale vlak tussen de control-buttons een multi-touch touchpad waarmee de telefoonfuncties zijn te bedienen. Daarnaast weet Engadget te melden dat de PlayStation Phone draait op Android 3.0 en voorzien is van een 1GHz Qualcomm-processor, 512MB RAM en een microSD- en Memory Stick-geheugenkaartslot.

Verder is opmerkelijk dat dit prototype-model is voorzien van de merknaam Sony Ericsson in plaats van Sony, omdat Sony eerder Sony Ericsson geen licentie voor een PSP Phone wilde geven.

PlayStation Phone protoype (via Engadget)
PlayStation Phone protoype (via Engadget)

Sony en Sony Ericsson hebben zelf nog niets bekendgemaakt over de PlayStation Phone, dus het is afwachten wanneer het toestel daadwerkelijk uitkomt. De laatste tijd gaan er ook veel geruchten over een PSP 2, die zou beschikken over een touchpaneel aan de achterzijde van het toestel.

Naschrift: de Sony Ericsson Xperia Play is officieel geintroduceerd op het MWC 2011 in februari 2011.

Engadget