Interessant:

Cassette-walkman definitief ten einde

nieuws 25 oktober 2010 om 11:43

Sony Japan heeft laten weten definitief te stoppen met het maken van cassette-walkmans; eigenlijk was de grootste verrassing dat ze uberhaupt nog gemaakt werden.

Sony liet begin 2006 al weten vanaf eind 2007 te stoppen met de productie van cassette-walkmans. Verrassend zijn de Japanners na die aankondiging toch nog enige jaren doorgegaan met het maken van de klassieke apparaatjes. Nu komt er echter echt een eind aan: als de laatst geproduceerde cassette-walkmans, die afgelopen april werden gemaakt, zijn uitverkocht, is het definitief afgelopen met de cassette-walkman.

Sony blijft nog wel enige tijd discmans en mini-disc spelers maken, al is de afzetmarkt van deze producten ook niet meer erg groot. De Walkman-serienaam leeft voort op Sony's mp3-spelers en Sony Ericssons muziektelefoons.

De eerste cassette-walkman, de Sony TPS-TL2, kwam in 1979 op de markt en stond aan de start van de mobiele muziekindustrie. In Nederland gebruikt nog 1 procent van de mensen cassettebandjes. Met speciale apparaten, zoals de Tape Express (die ook te gebruiken is als walkman), zijn cassettebandjes naar mp3'tjes om te zetten.

Sony TPS-L2, eerste cassette-walkman uit 1979
Sony TPS-L2, eerste cassette-walkman uit 1979

PC Mag