Interessant:

Palm Pre 2 en HP webOS 2.0 aangekondigd

nieuws 19 oktober 2010 om 16:16

Palm en HP hebben officieel de Palm Pre 2 met het nieuwe HP webOS 2.0-besturingssysteem aangekondigd; de Pre 2 is waarschijnlijk deze week al in Frankrijk te bestellen.

De Palm Pre 2 is de officiele opvolger van de Palm Pre en de Palm Pre Plus en Palms eerste nieuwe smartphone nadat het bedrijf door HP is overgenomen. De Pre 2 lijkt nog altijd veel op het originele model met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en een 3,1-inch multi-touch touhscreen. Het toestel is verder voorzien van onder meer WiFi, GPS, een 5-megapixel camera, Microsoft Exchange-support een 1GHz-processor en 16GB geheugen.

Palm Pre 2 met webOS 2.0
Palm Pre 2 met webOS 2.0

Het vernieuwde HP webOS 2.0 ondersteunt onder andere multi-tasking, "Just Type" (een optie waarmee je een bericht kan tikken voordat je een applicatie hebt geopend), "HP Synergy" (koppelt je mailaccount en sociale netwerken en helpt je al je sociale updates in de gaten houden) en Adobe Flash Player 10.1 Beta.

De Palm Pre 2 is waarschijnlijk al deze week bij de Franse provider SFR te bestellen; binnen enkele maanden komt het toestel ook beschikbaar in de Verenigde Staten via Verizon. Over een release in Nederland is op dit moment nog niets bekend en ook de prijs is nog een verrassing.

portablegear.nl