Interessant:

Windows Phone 7: Dell Venue Pro

nieuws 12 oktober 2010 om 12:48

Dell wordt langzaamaan een grotere speler in de mobiele markt: tegelijkertijd met de introductie van Windows Phone 7 werd in de VS de Dell Venue Pro met het Windows Phone 7 OS aangekondigd.

De Dell Venue Pro, die in eerste instantie exclusief bedoeld is voor de Amerikaanse markt, lekte in april reeds uit onder de naam Dell Lighting. Dell probeert geleidelijk voet aan de grond te krijgen in de aantrekkelijke mobiele groeimarkt. Dit jaar verscheen in de Verenigde Staten ook al de Dell Aero, een mid-range Android-smartphone. In Nederland hebben we, bezijdens de Dell Streak, een hybride Android-tablet/smartphone, echter nog geen mobiele telefoons van Dell gezien.

De Dell Venue Pro heeft een helder 4,1-inch AMOLED-display en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Het toestel is verder voorzien van WiFi, 3G/HSDPA, een 5 megapixel camera met HD-videorecorder, 8GB geheugen en een 1GHz-processor.

Dell Venue Pro
Dell Venue Pro

Er zijn vooralsnog geen plannen om de Dell Venue Pro naar Nederland te brengen. In Nederland zijn echter wel drie andere Windows Phone 7-toestellen geintroduceerd, te weten de Samsung Omnia 7, de HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7.

Naschrift: de Dell Venue Pro komt in het tweede of derde kwartaal van 2011 toch naar Nederland.

Dell