Interessant:

iPhone-kloon Meizu M8 verboden

nieuws 12 oktober 2010 om 08:31

Apple heeft met succes de strijd aangegaan met het Chinese bedrijf Meizu: de Chinezen mogen de Meizu M8, een onbeschaamde iPhone-kloon, niet meer verkopen of produceren.

De belangrijkste claim van Apple is uiteraard dat Meizu Apple's copyright schendt en daar zit ook wel wat in als je de Meizu M8 bekijkt. Het toestel lijkt wel bijzonder veel op de iPhone. Apple kreeg het al eerder voor elkaar dat Meizu de M8 niet meer mocht produceren, maar nu moet het toestel ook uit de handel worden gehaald.

Volgens topman Wong van Meizu is het verbod op de verkoop van de M8 catastrofaal. Hij zegt dat door het verkoopverbod veel resellers die de M8 verkopen failliet zullen gaan. Tevens kan het verbod een uitstel van de Meizu M9 betekenen.

Meizu M8
Meizu M8

In het verleden heeft Meizu al vaker juridische problemen met Apple gehad, onder meer omdat het bedrijf mp3-spelers maakte die wel erg veel weg hadden van de Apple iPod. Meizu verkoopt overigens vooral toestellen in Azie en speelt in Europa en Amerika geen rol van betekenis.

Electronista