Interessant:

Synology USB Station 2: handige back-up oplossing

nieuws 6 oktober 2010 om 08:01

Synology introduceert het nieuwe USB Station 2, een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken Network Access-server, waarmee je makkelijk bestanden kan delen en streamen.

De Synology USB Station 2 is geschikt voor het delen van bestanden en printers via plug & play, streamen van multimedia content en downloaden zonder pc, met een energieverbruik van slechts 4 watt. Dit voordelige apparaat is bij uitstek geschikt voor thuisnetwerken of kleine kantoren, en biedt multi-platform ondersteuning.

Synology USB Station 2
Synology USB Station 2

"USB Station 2 is de meest betaalbare NAS-server tot nu toe van Synology. Het is betaalbaar voor vrijwel iedereen en beschikt over vrijwell alle mogelijkheden die het bekende besturingssysteem Synology DiskStation Manager 3 biedt voor het delen van bestanden en multimedia", zegt Chad Cheng, product manager bij Synology.

Door simpelweg USB-opslagmedia aan te sluiten op het USB Station 2, kunnen bestanden en multimedia content gedeeld worden tussen Windows-, Mac- en Linux-computers. Dit betekent meer efficiency, maar dan zonder IT-beheercomplexiteit en -kosten. Met de Synology File Browser kunnen bestanden worden gedeeld, met het navigatiegemak van een webbrowser. De mogelijkheid om USB-printers te delen zorgt dat iedereen op het netwerk gemakkelijk op de aangesloten printers kan afdrukken.

USB Station 2 is standaard ook voorzien van verschillende multimediafuncties. Audio Station 2 ondersteunt het afspelen van digitale muziek, internet-radiostations en iTunes-content, via optionele USB-speakers. Door middel van streaming kan muziek worden afgespeeld op diverse aangesloten apparaten, zowel via het interne netwerk als via internet. De DS audio-applicatie voor smartphones maakt het mogelijk om muziek te streamen naar de iPhone, iPod of Android-telefoon. Het enige dat daarvoor nodig is, is een internetverbinding.

Andere handige toepassingen zijn Download Station 2, waarmee zonder pc de hele dag bestanden kunnen worden gedownload, iTunes-server, om via het netwerk muziek en video te delen met iTunes-clients, en de DNLA-gecertificeerde mediaserver, om multimediacontent te streamen naar DLNA/UPnP-compatibele apparaten, zoals mediaplayers, de Sony PlayStation 3 of de Microsoft Xbox 360.

De Synology USB Station 2 is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt ongeveer 90,-.

portablegear.nl


Gerelateerde producten