Interessant:

Overzicht Ping-applicaties

nieuws 4 oktober 2010 om 10:50

"Pingen" is in mum van tijd enorm populair geworden en daardoor zijn er nu veel verschillende Ping-applicaties beschikbaar; PortableGear geeft een overzicht.

Pingen

Pingen is een combinatie tussen sms, mms en msn. Het verschil is echter dat Pingen met je mobieltje geheel gratis is. Ping berichtjes worden namelijk via het internet verstuurd en getoond via push-notificaties. Om te kunnen Pingen is daarom wel een mobiel data-abonnement vereist. Daarnaast heb je een Ping-applicatie nodig, die je moet downloaden en waarvoor je je moet registreren. Daarna kan je echter gelijk Pingen.

In eerste instantie was Pingen alleen mogelijk met BlackBerry Messenger tussen BlackBerry's. Inmiddels zijn er echter meerdere Ping-applicaties beschikbaar, voor meerdere mobiele platforms. Een van de populairste is Palringo, omdat die is voorgeinstalleerd op verschillende Samsung-telefoons en beschikbaar is voor de meeste mobiele besturingssystemen. Houd er rekening mee dat je alleen kan Pingen met mensen met dezelfde Ping-applicatie! Het is daarom handig om met je vrienden en familie af te spreken welke Ping-applicatie te gebruiken.

Met vrijwel alle Ping-applicaties is het mogelijk om naast tekstberichten ook onbeperkt foto's, video's en voice-berichten uit te wisselen. De meeste Ping-apps zijn gratis, voor andere betaal je een klein bedrag. Hieronder vind je een overzicht met Ping-applicaties die op dit moment beschikbaar zijn.

Ping-applicaties: Palringo, BB Messenger, WhatsApp, PingChat!, Textie, TextNow
Ping-applicaties: Palringo, BB Messenger, WhatsApp, PingChat!, Textie, TextNow

TIP: Palringo (iPhone, Java, Symbian S60, BlackBerry, Windows Mobile, Android)

palringo.mobi Prijs: gratis

Palringo is op dit moment de handigste Ping-applicatie om te gebruiken, omdat deze applicatie ondersteund wordt door alle belangrijke mobiele besturingssystemen. Zo kunnen gebruikers van de meest uiteenlopende mobieltjes met elkaar Pingen. Palringo is gratis te downloaden en is voorgeinstalleerd op verschillende Samsung-telefoons, zoals de Samsung Omnia Pro en de Samsung Star Qwerty (vandaar dat de app ook bekend staat als Samsung Ping). Palringo is geschikt voor de iPhone, BlackBerry en mobieltjes die draaien op Android, Symbian S60, Windows Mobile of Java.

BlackBerry Messenger (BlackBerry) www.blackberry.com/blackberrymessenger Prijs: gratis

Pingen met BlackBerry Messenger is van een zeer goede kwaliteit, maar heeft als grote nadeel dat alleen BlackBerry-gebruikers onderling ermee kunnen Pingen. Daarom is deze app alleen geschikt als iedereen in je nabije omgeving ook een BlackBerry heeft.

WhatsApp (iPhone, BlackBerry, beta voor Symbian S60 en Android 2.x)

www.whatsapp.com/download/ Prijs: 0,79 (iPhone) of gratis 90 dagen trialversie (andere platformen)

WhatsApp is geen aantrekkelijke Ping-applicatie, omdat deze niet gratis is. Voor de iPhone-edite betaal je eenmalig 0,79. De versie voor de andere platforms zijn 90 dagen gratis bruikbaar; daarna moet je een abonnement nemen van $ 1,99 (ongeveer 1,50) per jaar. Bovendien is alleen voor de iPhone en BlackBerry een volledige versie van de app verkrijgbaar; de editie voor Symbian S60 en Android 2.x verkeert nog in een beta-stadium. Hoewel WhatsApp verder een prima applicatie is, is het gezien de grote hoeveelheid gratis Ping-applicaties maar de vraag wie ervoor wil betalen.

PingChat! (iPhone, BlackBerry, Android)

www.pingchat.com

Prijs: gratis

Met PingChat! kunnen iPhone-, BlackBerry- en Android-gebruikers onderling Pingen. Het is een prima en gratis applicatie, maar kan zich qua ondersteuning van aantal mobiele platforms nog niet meten aan Palringo.Textie (iPhone)

textie.me

Prijs: gratis

Textie is een Ping-applicatie die alleen beschikbaar is voor de iPhone/iPod touch, waardoor het erg beperkt in gebruik is. Daarbij is Textie voornamelijk een Amerikaanse aangelegenheid: de app is niet te vinden in de Nederlandse App Store. Met Textie zijn overigens wel berichten naar (Amerikaanse) mobieltjes van andere merken te zenden, maar daarvoor moet je gewoon betalen, net als bij reguliere sms'jes.

TextNow (iPhone)

www.enflick.com

Prijs: tijdelijk gratis (anders $ 0,99)

TextNow is de minst aantrekkelijke Ping-applicatie. De app is alleen beschikbaar voor de iPhone, is normaal gesproken niet gratis (nu wordt de app tijdelijk gratis aangeboden), en is niet verkrijgbaar in de Nederlandse App Store. Overslaan dus.

UPDATE 5/10:

Onvermeld is nog Hanashi gebleven, daarom bij deze:

Hanashi (Java, Android)

hanashi.nu

Prijs: gratis

Hanashi is een Ping-applicatie die is ontwikkeld door Sony Ericsson, maar ook is te gebruiken op mobiele telefoons van andere merken. Hanashi is te gebruiken met Android 1.6 of hoger en op Java-telefoons. Er is op dit moment nog geen versie voor Symbian en de BlackBerry en iPhone. Hanashi biedt enkele extra's ten opzichte van veel andere Ping-apps, zoals de mogelijkheid om je statusbericht automatisch via Twitter te versturen en de optie om een 'random chat' te beginnen, zodat je via chat kennis kan maken met nieuwe mensen.

portablegear.nl