Interessant:

Altek Leo komt met Android-cameratelefoon

nieuws 5 oktober 2010 om 08:31

Fabrikant Altek brengt met de Altek Leo een 14-megapixel HD-cameratelefoon met 3-voudige optische zoom en 3G/HSDPA-ondersteuning op de Europese markt.

De Altek Leo cameratelefoon draait op Android 2.1 en is voorzien van een 3,2-inch multi-touch touchscreen. WiFi is eveneens aanwezig. Navigatie en geo-tagging is mogelijk dankzij de ingebouwde GPS-functionaliteit. Verder kan je rekenen op een digitaal kompas, handschriftherkenning en een bewegingssensor. Met de Leo zijn video's in HD-kwaliteit op te nemen.

Echt bijzonder aan de Altek Leo is echter de 36 - 108mm lens met 3-voudige optische zoom. Er zijn namelijk nog bijna geen mobiele telefoons met optische zoom op de markt; ze moeten het allemaal doen met digitale zoom, wat de fotokwaliteit niet ten goede komt. Bij digitale zoom wordt namelijk het beeld vergroot in plaats van dat er daadwerkelijk ingezoomd wordt. Alleen Samsung bracht met de Samsung G800 en de Samsung G810 eerder twee cameratelefoons met een 3-voudige optische zoom op de markt.

Altek Leo Android-cameratelefoon
Altek Leo Android-cameratelefoon

De Altek Leo komt in het eerste kwartaal van 2011 in Europa op de markt. De prijs is nog onbekend.

Engadget