Interessant:

Ook Samsung stopt met Symbian

nieuws 1 oktober 2010 om 10:32

Na Sony Ericsson heeft ook Samsung laten weten helemaal te stoppen met Symbian; tevens lieten de Koreanen officieel weten met een Windows Phone 7-toestel te komen.

Samsung stopt helemaal met de ondersteuning van het Symbian-besturingssysteem, zo heeft het bedrijf officieel laten weten. Samsung ondersteunt Symbian nog tot het eind van dit jaar en daarna gaan alle support-sites over Symbian van Samsung offline en wordt men doorverwezen naar Symbian.org. De laatste belangrijke Symbian-telefoon van Samsung was de Samsung i8910 HD uit begin 2009.

Bijna tegelijkertijd met de aankondiging helemaal met Symbian te stoppen, kondigde Samsung in een persbericht aan met Microsoft te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van Windows Phone 7-telefoons. Dit is niet verrassend, maar een officiele aankondiging was er nog niet geweest. De eerste Windows Phone 7-smartphone wordt mogelijk de Samsung Omnia 7.

Het zijn zware tijd voor Symbian; Sony Ericsson liet deze week ook weten voorlopig te stoppen met Symbian-smartphones. Daardoor is Nokia op dit moment de enige grote fabrikant die Symbian-telefoons uitbrengt.

portablegear.nl