Interessant:

Blackberry PlayBook getoond

nieuws 27 september 2010 om 22:54

Smartphonebouwer RIM heeft de Blackberry PlayBook geintroduceerd tijdens (haar eigen beurs) DEVCON 2010. RIM bestempelt de PlayBook als de eerste tablet voor professionele gebruikers.

De Blackberry PlayBook draait op een Cortex A9, 1GHz dual-core processor en is voorzien van 1 GB RAM. De PlayBook speelt 1080p HD video af op een groot 7" (1024 x 600 pixels) display. Dankzij de HDMI-uitgang kan je opgeslagen beelden ook bekijken op externe tv's en andere HDMI-apparaten.

Blackberry PlayBook - Navigator
Blackberry PlayBook - Navigator

In tegenstelling tot de Apple iPad ondersteunt de PlayBook wel Adobe Flash. In combinatie met de ondersteuning van HTML-5 kan je websites ervaren zoals ze bedoeld zijn. RIM verslaat Apple ook ruimschoots met het aantal ingebouwde camera's. De PlayBook is uitgerust met twee HD-camera's (3 megapixel front, 5 megapixel rear), daar waar Apple met de iPad niet verder komt dan .... nul.

Blackberry PlayBook - Mail
Blackberry PlayBook - Mail

Vooralsnog is de PlayBook alleen beschikbaar in een WiFi-uitvoering. Een 3G / 4G uitvoering volgt later.

RIM start begin 2011 met de verkoop van de PlayBook in de Verenigde Staten. Andere landen moeten geduld hebben tot het tweede kwartaal van 2011. Prijzen zijn nog niet bekend.

portablegear.nl