Interessant:

HP Android-tablet alleen bij printer

nieuws 24 september 2010 om 10:10

Zoals verwacht heeft HP de HP PhotoSmart eStation All-in-One printer officieel aangekondigd; opmerkelijk is dat deze printer komt met een 7-inch Android touch-tablet.

De tablet, die eerder uitlekte als de HP Zeen C510 tablet, fungeert als bedieningspaneel voor de Photosmart printer, maar is ook te gebruiken als een losse internet tablet. Op de tablet kan je draadloos over internet surfen, je e-mail checken of e-books lezen. Uiteraard biedt de tablet nauwe integratie met de printer. Via de tablet print je eenvoudig documenten en afbeeldingen van internet uit. De 7-inch tablet draait op Android 2.1 en maakt gebruik van HP's TouchSmart-interface.

HP Photosmart eStation met Android-tablet
HP Photosmart eStation met Android-tablet

De HP Photosmart eStation met tablet kost 399 dollar (ongeveer 300 euro) en komt waarschijnlijk later dit jaar naar Nederland. Er zijn nog geen plannen om de tablet los uit te brengen. Wel is er het vermoeden dat HP op korte termijn met een tablet met het webOS komt. De HP Slate, een tablet met Windows 7, werd geannuleerd omdat HP niet tevreden was over het Windows 7-besturingssysteem.

Naast de eStation introduceerde HP ook HP ePrint. Hiermee kan je bestanden vanaf een smartphone of ander apparaat met internetverbinding direct versturen naar een printer thuis, op kantoor of op publieke printlocaties. HP ePrint is vanaf nu beschikbaar op alle consumenten- en MKB-printers vanaf 99 die dit jaar op de markt komen. Met HP ePrint kan je direct printen vanaf bijvoorbeeld Apple iPad, iPod touch en iPhone met iOS 4.2.

Update: eStation is in Nederland beschikbaar vanaf eind oktober, voor een adviesprijs van 399 euro.

portablegear.nl