Interessant:

Display vergelijking: HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S

nieuws 23 september 2010 om 08:31

HTC presenteerde onlangs de HTC Desire HD met 4,3-inch superLCD-touchscreen; PortableGear vergelijkt dit display met het 4-inch AMOLED-display van de Samsung Galaxy S.

Door een tekort aan AMOLED-displays stapte HTC afgelopen juli definitief over van AMOLED-schermen naar superLCD-displays. De HTC Desire HD heeft dan ook een 4,3-inch superLCD-display. Dit display is groter dan het 4-inch AMOLED-display van de Samsung Galaxy S, maar iets minder helder. De AMOLED-technologie biedt net iets betere kijkhoeken en meer contrast. Niettemin is het superLCD-display van de Desire HD in de meeste gevallen ook uitstekend af te lezen.

HTC Desire HD versus Samsung Galaxy S
HTC Desire HD versus Samsung Galaxy S

Tegelijkertijd met de Desire HD werd de HTC Desire Z aangekondigd. Dit toestel is eveneens voorzien van een (3,7-inch) display en beschikt over een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. De Desire HD en Desire Z draaien op Android 2.2. De Galaxy S draait op Android 2.1 en krijgt in de loop van dit jaar een update naar Android 2.2.

HTC Desire Z hands-on
HTC Desire Z hands-on

HTC Desire Z hands-on
HTC Desire Z hands-on

De HTC Desire HD en de HTC Desire Z zijn vanaf medio oktober te koop. De Samsung Galaxy S ligt al enige tijd in de winkels.

portablegear.nl