Interessant:

HTC Desire HD en HTC Desire Z onthuld

nieuws 15 september 2010 om 13:30

HTC heeft vandaag in Londen de HTC Desire HD en HTC Desire Z aangekondigd; beide Android-smartphones maken gebruik van de eveneens nieuwe HTCSense.com-interface.

De HTC Desire HD is de opvolger van de populaire HTC Desire. De Desire HD heeft een groot 4,3-inch display en draait op Android 2.2. Dankzij een krachtige 1GHz Qualcomm Snapdragon-processor biedt de Desire HD krachtige prestaties. De Desire HD heeft een fraaie en stevige aluminium behuizing en beschikt over een 8-megapixel camera met dubbele flitser. Tevens is het mogelijk om video in HD-kwaliteit (720p) op te nemen. WiFi, 3G/HSDPA en push e-mail zijn standaard.

HTC Desire HD
HTC Desire HD

Bijzonder is verder de nieuwe HTC Fast Boot-functie. Hiermee kan je snel bellen of je e-mail checken dankzij een verkorte opstarttijd. De nieuwe HTCSense.com-interface biedt functies die erg lijken op die van Microsofts Windows Phone-besturingssysteem. Met deze interface heb je namelijk toegang tot je mobieltje vanaf je computer. Zo kan je je zelf bellen, wat handig is als je je telefoon kwijt bent. Tevens kan je data van je toestel wissen of de telefoon locken vanaf je computer. Dat is erg praktisch als de telefoon gestolen is. Verder zorgt HTCSense.com ervoor dat je al je mobiele content (contacten, sms'jes etc.) kan managen via je PC browser. Daarnaast beschikt de vernieuwde HTC Sense over een e-reader.

Naast de HTC Desire HD introduceerde HTC ook de HTC Desire Z. Dit is een 3,7-inch Android 2.2-telefoon, die dankzij een qwerty-toetsenbordje vooral geschikt is voor messaging-fanaten. De Desire Z beschikt over een 800MHz Qualcomm-processor en ondersteunt eveneens de HTC Fast Boot-functie. Het toestel heeft 4GB geheugen, een 5-megapixel camera met automatische flitser en je kan er HD-video's mee opnemen. Ook de Desire Z ondersteunt WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail en speciale Twitter- en Facebook-applicaties.

HTC Desire Z
HTC Desire Z

De HTC Desire HD en HTC Desire Z zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar. De adviesprijs van de Desire HD is 579 euro, de Desire kost 499 euro.

portablegear.nl