Interessant:

HP Zeen C510 tablet gespot

nieuws 8 september 2010 om 10:15

Engadget heeft de handen weten te leggen op een (vage) real-life foto van de HP Zeen C510, HP's 7-inch tablet die wordt geleverd bij een HP printer en mogelijk ook als losstaande tablet verkrijgbaar komt.

HP had met de HP Slate een Windows 7-tablet in de planning, maar dat project lijkt zo goed als zeker geannuleerd omdat HP niet tevreden was over het Windows 7-besturingssysteem. Nadat in april dit jaar HP voor 910 miljoen Palm overnam, vermoeden de meeste analisten dat de nieuwe HP tablet gaat draaien op webOS, bekend van de Palm Pre en de Palm Pixi.

HP Zeen C510 Tablet (via Engadget)
HP Zeen C510 Tablet (via Engadget)

Naar verluidt draagt HP's nieuwe tablet de naam HP Zeen C510. Zeker is dit echter nog niet: het productnummer is afgeleid van de HP Photosmart eStation C510 printer, die geleverd wordt met een bedieningstablet met dit nummer. Deze tablet draait overigens niet op webOS, maar op Android 2.1 met als schil daarom heen de TouchSmart-interface. Dit doet vermoeden dat HP's tablet ook wel eens op Android zou kunnen draaien. De vage Engadget-foto is een real-life foto van de Zeen-tablet die met de C510 printer wordt meegeleverd.

HP Photosmart eStation C510 met Zeen Tablet
HP Photosmart eStation C510 met Zeen Tablet

Of de HP Zeen C510 daadwerkelijk als losstaande tablet verkrijgbaar komt, is nog onduidelijk. Als HP met een webOS komt is het waarschijnlijker dat dit model een andere naam krijgt.

Engadget