Interessant:

Overzicht nieuwe tablets IFA 2010

nieuws 9 september 2010 om 11:07

Sinds de introductie van de iPad zijn internet tablets razend populair; PortableGear geeft een overzicht van de fraaiste nieuwe modellen die op de IFA 2010 te zien waren.

Samsung Galaxy Tab (P1000)
De Samsung Galaxy Tab is zonder twijfel de meest complete concurrent voor de Apple iPad. De Galaxy Tab heeft een 7-inch multi-touch en draait op Android 2.2 Froyo. De Tab is voorzien van WiFi en een frontcamera, waarmee videotelefonie tot de mogelijkheden behoort. Met de ingebouwde 3,2 megapixel camera maak je degelijke foto's. De Galaxy Tab biedt 3G/HSDPA-ondersteuning voor snel mobiel internet en dankzij de Swype-technologie tik je op Samsungs tablet razendsnel een bericht. Op de Tab kan je verder HD-video bekijken en je kan er mee navigeren via Google Maps. Met Augmented Reality leg je een informatielaag over je omgeving en ook is de Tab geschikt om mee te gamen, voor het bekijken van multimedia en voor het lezen van e-books. De Tab komt met 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

Toshiba Folio 100
Net als de Samsung Galaxy Tab is de Toshiba Folio 100 een internet tablet met het Android 2.2-besturingssysteem. De Folio 100 is met 10,1-inch iets groter dan de iPad. Toshiba's tablet maakt gebruik van een NVIDA Tegra 2-processor en ondersteunt 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth voor optimale connectiviteit. Tevens vind je op het toestel een 1,3 megapixel camera (waarmee je kan videobellen via de Fring-applicatie) en een SD/MMC-geheugenkaartslot om het 16GB geheugen mee uit te breiden. De Toshiba Folio 100 komt met enkele voorgeinstalleerde applicaties, zoals Opera Mobile (webbrowser), Documents To Go (kantoorsuite) en FBReader (een e-bookreader).

Archos Android-tablets
Archos maakte het op de IFA 2010 erg bont door maar liefst vijf nieuwe Android-tablets aan te kondigen. De Archos 28, Archos 32 en Archos 43 zijn echter zo klein, dat zij minder geschikt zijn om op te internetten en beter als mediaspeler kunnen worden bestempeld (hoewel Archos ze wel als 'tablets' op de markt brengt). De 7-inch Archos 70 en de 10-inch Archos 101 zijn wel geschikt voor daadwerkelijke tablet-functionaliteiten, zoals internet en typen. De Archos 70 heeft bovendien een VGA-frontcamera waarmee je kan videochatten. Alle Archos-tablets ondersteunen WiFi en draaien op Android 2.2 Froyo.

Archos 70 & Archos 101
Archos 70 & Archos 101

Dell Streak
De Dell Streak werd al ver voor de IFA 2010 aangekondigd, maar op de beurs toonde Dell zijn 5-inch hybride tablet/smartphone aan het grote publiek. Daarnaast maakte het bedrijf bekend de Streak ook in Nederland te zullen uitbrengen. De Streak is uitgerust met 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteunt WiFi en 3G/HSDPA voor snel draadloos internet op reis. Daarnaast kan je rekenen op ondersteuning van Bluetooth en Microsoft Exchange. Met de 5 megapixel camera maak je degelijke foto's en video's, die je direct kan uploaden naar YouTube of Facebook. De Streak draait bij levering op Android 1.6, maar updates naar Android 2.1 en 2.2 volgen.

Dell Streak
Dell Streak

portablegear.nl