Interessant:

Samsung Galaxy Player 50: mini-tablet

nieuws 3 september 2010 om 15:16

De IFA 2010 staat overduidelijk in het teken van tablets, of misschien beter geformuleerd, connected Android devices; naast de Galaxy Tab introduceert Samsung bijvoorbeeld de compacte Galaxy Player 50.

De Samsung Galaxy Tab steelt uiteraard de show op Samsungs IFA stand, maar de Galaxy Player 50 is zeker zo interessant. De Samsung Galaxy Player 50 (met modelnummer YP-G50) is namelijk een 3,2" connected Android (2.1) mediaspeler (of mini-tablet?). Met de Player 50 speel je moeiteloos al je muziek en videos af. Met 8 of 16 GB heb je meer dan genoeg opslagruimte tot je beschikking. Het geheugen is verder uitbreidbaar middels een microSD kaartje.

Wat de Samsung Player 50 onderscheidt van andere mediaspelers is de ingebouwde WiFi technologie. De Player 50 wordt hiermee een ware mini-tablet, waarmee je applicaties uit de Android Market kan downloaden, maar ook de welbekende Google diensten kan gebruiken.

Samsung Galaxy Player 50 (YP-G50)
Samsung Galaxy Player 50 (YP-G50)

De Galaxy Player 50 kost naar verluidt in Europa 229 euro (advies) voor de 8 GB versie en 299 (advies) euro voor de 16 GB versie. In Nederland is Samsung wat minder actief met mediaspelers dus het is de vraag of de Galaxy Player 50 naar Nederland komt. Enkele dagen geleden kondigde Archos een hele reeks tablets aan, waaronder de Archos 32. Philips introduceerde eveneens enkele dagen geleden een mp4-speler met Android, de Philips GoGear Connect.

Overigens wordt de scheidslijn tussen mediaspelers en tablets door de opkomst van Android op deze apparaten wel erg dun. Tablets met een scherm van minder dan 5" zijn door hun formfactor in feite connected mediaspelers, terwijl apparaten met een scherm van 5" of groter (Dell Streak, Apple iPad, Samsung Galaxy Tab, Toshiba Folio 100) overduidelijk meer de tablet kant op gaan.

Samsung Galaxy Player 50 (YP-G50)
Samsung Galaxy Player 50 (YP-G50)

portablegear.nl