Interessant:

Samsung Galaxy Tab officeel op IFA 2010

nieuws 2 september 2010 om 11:10

Samsung heeft vandaag, voor de aanvang van de IFA 2010, officieel de Samsung Galaxy Tab (P1000) gepresenteerd; de Galaxy Tab is een 7-inch tablet met Android 2.2.

Dankzij de ondersteuning van Android 2.2 biedt de Samsung Galaxy Tab Flash-ondersteuning, in tegenstelling tot de Apple iPad. De Galaxy Tab is verder geschikt om mee te videobellen en om als navigatiesysteem te gebruiken. Tevens kan je er video's in HD-kwaliteit op bekijken en de tablet is te gebruiken als e-reader om e-books mee te lezen. Snel typen is mogelijk met de Swype-technologie, waarmee je een bericht kan tikken door met vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. Daarnaast ondersteunt de Galaxy Tab Augmented Reality van Layar, waarmee je je omgeving via de camera van de tablet van een informatielaag kan voorzien.

Samsung Galaxy Tab (P1000)
Samsung Galaxy Tab (P1000)

Voor mobiele communicatie ondersteunt de Tab mobiele voice en data met HSDPA snelheid. Je gebruikt de Tab naar keuze met een bluetooth headset voor gesprekken onderweg of in combinatie met de ingebouwde camera als geavanceerde videotelefoon. Videotelefonie op je desktop is via WiFi uiteraard ook mogelijk.

De Galaxy Tab komt al medio september op de markt voor een nog bekend te maken prijs. Het thema van de IFA lijkt dit jaar tablets te zijn. Gisteren introduceerde Archos al vijf tablets. Ook Toshiba introduceert waarschijnlijk een tablet, de Toshiba Folio 100.

Andere foto's van de Galaxy Tab, vind je op GSM Helpdesk.

portablegear.nl