Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

TomTom Via en TomTom GO LIVE 1005 aangekondigd

nieuws 2 september 2010 om 14:00

TomTom breidt de serie navigatiesystemen verder uit met de TomTom Via en de TomTom Via LIVE; tevens introduceert het Nederlandse bedrijf de nieuwe TomTom GO LIVE 1005.

De TomTom Via is, volgens TomTom, het eerste navigatiesysteem met een handsfree-oplossing met stembesturing voor apparaten in het middensegment. Flitspaallocaties zijn voorgeinstalleerd. Deze geven de positie aan van vaste snelheidscamera's en trajectcontroles op de route, waardoor je veilig en ontspannen kan rijden. Daarnaast wordt met TomTom Via nu ook handsfree bellen (via Bluetooth) geļntroduceerd in het middensegment, zodat je je TomTom kan gebruiken als carkit voor je mobiele telefoon.

De TomTom Via ondersteunt TomTom IQ Routes, waarmee de precieuze aankomsttijd wordt berekend. Een extra gemak van de TomTom Via is het nieuwe inklapbare bevestigingssysteem dat geļntegreerd is in het apparaat. Het apparaat kan hiermee 180 graden worden gedraaid en zo middels een optionele zelfklevende bevestigingsschijf op bijvoorbeeld het dashboard worden bevestigd. Door een sensor draait het scherm altijd met de juiste zijde boven.

De TomTom Via heeft verder een nieuwe gebruikersinterface en komt met een 4,3-inch (TomTom Via 120) of een 5-inch touchscreen (TomTom Via 125). De 4,3-inch editie kost € 199,95 en de 5-inch uitvoering € 229,95. De TomTom Via is ook beschikbaar zonder handsfree bellen via Bluetooth en kost dan € 179,95. Er komt ook een LIVE-editie van de TomTom Via. De TomTom Via LIVE ondersteunt onder meer TomTom HD Traffic en Local Search via Google. De Live services zijn het eerste jaar gratis en kosten voor elk volgend jaar € 49,95 euro per jaar.

TomTom Via 120
TomTom Via 120

Verder laat TomTom weten dat de TomTom GO LIVE 1000 vanaf oktober verkrijgbaar is in Nederland. Voor dit model is een dataverbinding benodigd en je moet betalen voor een LIVE-abonnement. De TomTom GO LIVE 1000 ondersteunt onder meer TomTom IQ Routes, TomTom HD Traffic en beschikt over een Fluid Touch-scherm, waarmee je met je vingertoppen kan in- en uitzoomen op kaarten en door menu's kan bladeren. Een kleine verrassing is dat de 4,3-inch GO LIVE 1000 een groter 5-inch broertje krijgt met de TomTom GO LIVE 1005, die verder vrijwel dezelfde specificaties heeft.

De TomTom GO LIVE reeks zal in oktober beschikbaar zijn bij retailers door heel Nederland en op de website van TomTom voor de adviesverkoopprijzen € 299,95 (GO LIVE 1000) en € 349,95 (GO LIVE 1005). De Live services zijn het eerste jaar gratis en kosten voor elk volgend jaar € 49,95 euro per jaar.

portablegear.nl