Interessant:

Tape Express: cassettebandjes naar mp3'tjes

nieuws 3 september 2010 om 08:31

Fabrikant Ion Audio brengt met de Tape Express een USB-Walkman op de markt waarmee je cassettebandjes naar mp3'tjes kan converteren.

Daarnaast kan je de Tape Express ook gebruiken als een ouderwetse walkman om cassettebandjes mee af te spelen. De geconverteerde mp3-bestanden zijn helaas niet op de speler af spelen: deze moet je luisteren vanaf je computer, je iPod of ze branden op een cd.

De Tape Express loopt op batterijen of via USB voeding en wordt geleverd met EZ Tape Converteer software. Dit programma leidt je door de verschillende stappen van het converteren en kan de muziek integreren in de iTunes Music Library. Naast het digitaliseren van tapes heeft de Tape Express ook een mini-jack audio output waarmee je de cassettes met een hoofdtelefoon of via speakers of audioset kan afluisteren. De Tape Express kost 59 euro.

Tape Express USB-Walkman
Tape Express USB-Walkman

De Tape Express is niet het eerste apparaat waarmee cassettebandjes zijn te converteren naar mp3'tjes. In 2009 verscheen de USB Tape-To-MP3 Converter, waarmee hetzelfde mogelijk was. In tegenstelling tot de Tape Express is dit apparaat echter geen compacte USB-Walkman, maar een kleine speakerset. De Tape Express is zodoende veel makkelijker mee te nemen. Overigens bleek uit onderzoek in 2008 dat slechts nog 1 procent van de Nederlanders cassettebandjes gebruikt, dus de vraag naar een dergelijk apparaat zal niet groot zijn.

Ion