Interessant:

Office 2010 Starter vanaf USB-stick met Office-To-Go

nieuws 30 augustus 2010 om 10:49

Office 2010 Starter biedt een portable-optie: met de Office-To-Go functie is het mogelijk om het pakket op een USB-stick te installeren en vanaf de USB-stick te draaien.

Office 2010 Starter
Office 2010 Starter is een pakket dat gratis wordt meegeleverd met veel laptops en netbooks en dat niet los verkrijgbaar is. Dit pakket bevat alleen Excel 2010 en Word 2010 met beperkte functionaliteiten (macro's worden bijvoorbeeld niet ondersteund). Tevens wordt in deze edities in een balk aan de zijkant Microsoft-reclame vertoond. Daarentegen is Office 2010 Starter wel onbeperkte tijd bruikbaar en je mag het pakket op een onbeperkt aantal computers installeren.

Office 2010 vanaf USB-stick met Office-To-Go
Een unieke functie van Office 2010 Starter, die niet in de andere edities van Office 2010 te vinden is, is Office-To-Go. Deze optie biedt de mogelijkheid om Office 2010 Starter op een USB-stick te installeren en direct vanaf de USB-stick op een computer te draaien. Dat is handig als je Office-bestanden met je meeneemt en niet zeker weet of op een andere computer ook Office is geinstalleerd. Omdat je het programma met Office-To-Go altijd bij je hebt, kan je je Office-bestanden altijd bekijken. Je zet Office 2010 Starter op een USB-stick via de Office To-Go Device Manager in het Start Menu van Office Starter. De USB-stick moet minimaal 338MB ruimte hebben. Het programma wordt dus niet op de computer geinstalleerd, maar draait vanaf de USB-stick! Office-To-Go wordt alleen ondersteund door Windows Vista en Windows 7 en niet door Windows XP.

Office Web Apps
Als je geen gebruik gemaakt van Office-To-Go zijn er ook enkele andere mogelijkheden om Office 2010 mobiel te gebruiken. Een mogelijkheid is gebruik te maken van de Office Web Apps. Hiervoor is wel een internetverbinding noodzakelijk. De Office Web Apps bieden de mogelijkheid om online (in de 'cloud', zoals dat officeel heet) Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote-bestanden te bekijken en om er, zij het beperkt, wijzigingen in aan te brengen. De bestanden zijn vervolgens online op te slaan op Live SkyDrive, de gratis online opslagdienst van Microsoft (hiervoor is wel een Live ID noodzakelijk). De Office Web Apps hebben echter wel veel minder mogelijkheden dan de commerciele Office 2010-pakketten. Daardoor kan het zijn dat elementen uit een origineel document (bijvoorbeeld Word SmartArt) niet worden afgebeeld als je het opent in de Web Apps.

Office Mobile 2010
De laatste mogelijkheid om Office 2010 mobiel te gebruiken is Office Mobile 2010, een speciale mobiele versie van Office 2010 voor smartphones met een touchscreen en het Windows Mobile 6.5-besturingssysteem. Daarmee kan je altijd en overal in Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden werken zonder dat je het pakket hoeft mee te nemen op een USB-stick en zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Een internetverbinding is echter wel handig, want Office Mobile 2010 ondersteunt ook de nieuwe SharePoint Workspace Mobile 2010-applicatie. Daarmee kan je eenvoudig offline bestanden bewerken om ze vervolgens (mits je een internetverbinding hebt) online op te slaan. Office Mobile 2010 is gratis verkrijgbaar voor Windows Mobile 6.5 in de Microsoft Marketplace for Mobile.

WebSonic