Interessant:

Nokia N8 video

nieuws 12 augustus 2010 om 12:56

Nokia presenteerde gisteren de Nokia N8 full-touch smartphone met het vernieuwde Symbian^3-besturingssysteem, officieel in Nederland; PortableGear legde het toestel vast op video.

De Nokia N8 is de eerste smartphone met het vernieuwde Symbian^3-besturingssysteem. Dit platform is volledig open source en biedt nu onder meer HDMI-support. Ook verder is de N8 zeer geavanceerd, vooral wat betreft camerafunctionaliteiten. Zo kan je rekenen op een 12 megapixel camera met Carl-Zeiss, een Xenon-flitser en een HD-videorecorder. Het 3,5-inch AMOLED-display van de Nokia N8 is zeer helder en het toestel is voorzien van 16GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 32GB middels microSD). 3G, WiFi en GPS zijn standaard; gratis navigatie wordt aangeboden via Ovi Maps.

Bijzonder is de USB-to-go-functie van de N8. Hiermee is via een meegeleverde adapter (van een Nokia-uitgang naar USB) een harddisk op de N8 aan te sluiten; vervolgens is data direct van het toestel naar de harddisk te kopieren. Via dezelfde USB-poort is een muis aan te sluiten en met die muis kan je dan ook de N8 bedienen! Tevens is het mogelijk via USB een volledig qwerty-toetsenbord op de telefoon aan te sluiten.

De Nokia N8 ligt binnenkort in de winkels en kost rond de 440 euro. Deze Symbian-smartphone komt in het zilver, zwart, oranje, blauw of lichtgroen.

portablegear.nl