Interessant:

Microsoft Menlo prototype navigatie-smartphone getoond

nieuws 10 augustus 2010 om 09:56

Microsoft heeft in een onderzoeksrapport een protoype van de Microsoft Menlo navigatie-smartphone getoond; dit model is waarschijnlijk alleen bedoeld voor het testen van een nieuw platform.

De Menlo is dus niet bedoeld voor de commerciŽle verkoop. In het rapport User Experiences with Activity-Based Navigation on Mobile Devices laat Microsoft weten dat de Menlo een prototype mobieltje is met een capacitive 4,1-inch touchscreen, een bewegingssensor, een barometer (!) en het Windows Embedded CE 6.0-besturingssysteem. Bovenop dit besturingssysteem draait weer een nieuwe Microsoft Research Silverlight-applicatie met de codenaam "Greenfield".

De Menlo lijkt vooral bedoeld voor het testen van nieuwe gps-technologieŽn voor mobiele apparaten en van alternatieve mobiele platforms, die Microsoft naast Windows Phone 7 wil toepassen. Op dit moment bestaat ook al Windows Embedded Compact 7, een ingekrompen variant van Windows 7 voor minder krachtige tablets.

Microsoft Menlo prototype
Microsoft Menlo prototype

Microsoft Menlo interface
Microsoft Menlo interface

Het is niet waarschijnlijk dat Microsoft op korte termijn nog mobiele telefoons onder de eigen merknaam gaat uitbrengen na het fiasco met de Microsoft Kin-telefoons. Deze toestellen werden in april groots aangekondigd, maar twee maanden later alweer afgeblazen.

ZDNet